Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Pensioen verandert bij trouwen, samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap

Of je nu gaat trouwen, een geregistreerd partnerschap afsluit of een samenlevingscontract ondertekent: dit heeft gevolgen voor je pensioen. Ontdek hoe een huwelijksovereenkomst je pensioen kan veranderen en welke opties er beschikbaar zijn voor jou en je partner.

Nabestaandenpensioen: een belangrijke keuze

Een van de belangrijkste aspecten van je pensioenregeling na een huwelijksovereenkomst is het nabestaandenpensioen. Dit is een uitkering die wordt verstrekt aan de achterblijvende partner in geval van overlijden van de pensioengerechtigde. Het is essentieel om de details van dit pensioen te begrijpen en te onderzoeken welke opties beschikbaar zijn.
Ga naar Nabestaandenpensioen van de Rijksoverheid

Verschillende vormen van nabestaandenpensioenen

Er bestaan verschillende vormen van nabestaandenpensioenen, afhankelijk van je pensioenregeling en persoonlijke omstandigheden. Het is belangrijk om te begrijpen welk type nabestaandenpensioen voor jou van toepassing is en hoe dit kan worden geoptimaliseerd voor jouw situatie.

Aanvullend nabestaandenpensioen via je werkgever

Sommige werkgevers bieden aanvullend nabestaandenpensioen als onderdeel van hun secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit kan een waardevolle aanvulling zijn op je pensioenregeling en biedt extra financiële zekerheid voor je partner na jouw overlijden.
Ga naar Mijn pensioen overzicht.nl & bekijk je tot nu toe opgebouwde AOW en pensioen

Levensverzekering als extra inkomstenbron

Een levensverzekering kan een aanvullende bron van inkomen zijn voor je partner na je overlijden. Door een levensverzekering af te sluiten, kun je ervoor zorgen dat je partner financieel beschermd is en comfortabel kan leven, zelfs na jouw afwezigheid.

Wat gebeurt er met jouw pensioen bij een scheiding?

Bij een scheiding wordt het pensioen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd, verdeeld volgens de regels van de wet. Het is belangrijk om de mogelijkheden te begrijpen en eventueel afspraken te maken over de verdeling van het pensioenvermogen.
Ga naar Pensioen verdelen bij scheiding van Rijksoverheid
Door de impact van een huwelijksovereenkomst op je pensioen te begrijpen en de juiste stappen te nemen, kun je zorgen voor financiële zekerheid voor jezelf en je partner, zowel tijdens je leven als daarna. Daarmee begin je met een gerust hart je huwelijk! Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation