Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Huwelijkse voorwaarden online regelen? Zo doe je dat!

Het opstellen van huwelijkse voorwaarden doe je over het algemeen bij een notaris, maar dat hoeft niet per se op kantoor te zijn. Dat kan ook online! Heel gemakkelijk en snel geregeld.

Online huwelijkse voorwaarden opstellen

De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke aanpak en gaan naar een notariskantoor om iemand in levende lijve te spreken. Anderen regelen hun zaakjes liever vanuit het comfort van hun huis. Alles kan! Online je huwelijkse voorwaarden opstellen gebeurt steeds vaker. Je hoeft er je huis niet eens voor uit. Als je niet huwelijks voorwaarden laat opstellen, trouw je sinds dit jaar in een beperkte gemeenschap van goederen. Dat wil zeggen dat je alles deelt wat je tijdens het huwelijk koopt. Alles wat je daarvoor al had, blijft van jou.


Lees ook Trouwen onder huwelijkse voorwaarden


Online notaris

Huwelijkse voorwaarden opstellen is erg belangrijk. Je stelt samen vast wat je allemaal wil gaan delen tijdens jullie huwelijk, en wat er gaat gebeuren als jullie toch nog uit elkaar gaan. Dat bedenken kan best een emotionele gebeurtenis zijn. Niet zo gek dat sommige stelletjes een online notaris opzoeken om zo hun huwelijkse voorwaarden op te stellen. Op die manier kunnen ze in alle rust bespreken wat ze willen, zonder dat er iemand meekijkt. Ook kunnen ze alle tijd nemen en zelf bepalen wanneer ze de huwelijkse voorwaarden opstellen.


Ga naar Online Notarissen & laat je verder informeren


Niet helemaal online

Nadat je alle informatie hebt opgestuurd naar de notaris, word je uitgenodigd voor een bespreking. Helemaal online is het dus niet, want je moet nog wel een bezoekje brengen aan de notaris. Na de bespreking volgt er een eerste concept en aan de hand daarvan moet je nog een keer een bezoekje brengen aan de notaris, ditmaal voor een handtekening. Als alles in orde is tenminste. De notaris geeft de huwelijkse voorwaarden door aan de rechtbank. Na het zetten van de handtekeningen kunnen jullie met een gerust hart in het huwelijksbootje stappen.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation