Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Hoort bij trouwen ook een testament?

Niet het allerleukste onderdeel aan trouwen, het invullen van je testament... Wel erg belangrijk, en het geeft een hoop rust als je eenmaal een testament hebt. Lees hier alles over het testament als je gaat trouwen!

Voordelen van een testament


In het testament staat beschreven wat jij wilt dat er allemaal gebeurt nadat je overlijdt. Met je bezittingen, maar ook wat er met jou gebeurt. Niet echt fijn om over na te denken, maar als je het eenmaal geregeld hebt, hoef je er nooit weer aan te denken en dan weet je dat alles goed zit. Zo verwerk je jouw persoonlijke wensen en bepaal je naar wie jouw geld toe gaat. Ook het geld dat je hebt geërfd van je ouders wordt in het testament opgenomen. Geld valt onder bezittingen, dus naast je tastbare bezittingen verdeel je ook je geld.

Erfenis naar je kinderen


Als je trouwt en je laat geen huwelijkse voorwaarden opstellen, deel je automatisch alle lusten en lasten (lees: bezittingen en schulden). Hoewel het fijn is om geld na te laten aan familie, is het minder leuk om een schuld na te laten. Ook dit leg je vast in een testament. Heb je zelf kinderen en heeft jouw man of vrouw uit een tweede huwelijk ook kinderen? Je kunt ook in je testament laten zetten dat de kinderen uit een ander huwelijk ook recht hebben op de erfenis die je nalaat of juist niet, natuurlijk. De keuze is aan jou.

Testament opmaken


Een testament laten opmaken is op zich snel gedaan, want als het goed is heb je van tevoren al bedacht hoe en wat je wilt. Een testament is van jou alleen, dus je (aanstaande) partner hoeft niet mee en hij of zij hoeft ook niet te weten wat je erin laat zetten. Het is echter ook geen geheim en je kan er altijd met elkaar over praten, maar de uiteindelijke keuzes liggen volledig bij jezelf. Op zoek naar een notaris? Kijk bij de professionals.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation