Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Regel je testament, voor jezelf en je geliefde

Zeker als je jong bent, denk je er niet vaak over na dat er onverhoopt iets mis kan gaan met je, zoals een ernstige ziekte of een ongeluk… Maar stel, het gaat wél mis en je komt te overlijden? Dan wil je toch dat je partner en andere nabestaanden goed achterblijven?

Ruzies over erfenis

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat het aantal ruzies over de erfenis die voor een rechter worden uitgevochten, de laatste jaren stijgt. Dat kun je eenvoudig voorkomen door je testament vast te leggen als je in goede gezondheid bent.

Leg je wensen vast bij de notaris

Bedenk daarom eerst wat je zelf wil: wie wil je wat nalaten? Leg vervolgens je wensen bij de notaris vast. Dit kost wel wat, maar het voorkomt je nabestaanden ooit heel veel rompslomp en eventueel geruzie.

Nog eens kritisch onder de loep

Testament geregeld bij de notaris, alles ligt vast? Vergeet dan niet om na een aantal jaar nog eens kritisch naar het testament te kijken. Misschien zijn er inmiddels kids in het spel, of heb je een nieuwe partner. Het is misschien geen leuke klus, maar juist door dit soort zaken goed te regelen, zorg je dat je geliefden zich straks niet druk hoeven te maken om allerlei administratieve zaken.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation