Snel afvallen rond je buik voor je trouwjurk

De wens van ieder mens: gelukkig zijn. Geluk is voor iedereen anders. Zo willen veel vrouwen graag afvallen, omdat slank zijn ze een gelukzalig gevoel geven. Ze voelen zich mooi. En wij wensen natuurlijk iedereen dat ze zich mooi voelen. Daarom hebben wij handige tips om je te helpen afvallen!

Afvallen tips


Het lijkt soms maar niet te lukken en je wordt er helemaal moedeloos van: kan ik dan echt niet die vijf kilo kwijtraken? Je hebt allerlei strenge diëten geprobeerd om af te vallen, maar telkens val je terug in je oude, slechte gewoonten... Hou er maar mee op! Ja, serieus, kappen met die extreme diëten. Afvallen doe je door alles te eten wat je wil – maar gewoon niet te veel. Het moeilijkste is om jezelf aan te leren te stoppen met eten wanneer je genoeg hebt gehad, en niet wanneer je vol zit. Want vol is al te veel. Je bord hoeft dus niet leeg. Hoe leer je jezelf aan genoeg te eten tot je jezelf prettig voelt en niet te vol voelt?

Snel afvallen rond je buik


Normaal werken je hersenen zo snel, maar wanneer het om eten gaan heeft jouw grijze massa een kwartier nodig om te registreren dat je genoeg te eten hebt gehad. Gevolg: veel mensen eten in dat kwartier nog veel te veel. Ze gaan door tot ze niet meer kunnen, tot ze echt propvol zitten, en dan heb je dus te veel gegeten. Overtollig voedsel wordt direct als vet opgeslagen. Het is lastig om tijdens een maaltijd te zeggen: ik voel me verzadigd, maar niet vol, en dus ben ik klaar met eten. Eet daarom met kleine hapjes en schep de helft op van wat je normaal eet. Als je bord leeg is, wacht je een kwartier en kijk dan of je nog écht honger hebt.

Dieet schema


Een streng dieet schema is dus eigenlijk niet nodig. Goed opletten en bewust zijn van wat je eet en voelt is veel belangrijker. Heb jij zin in taart? Prima, neem een stukje. Ook chips zijn prima, maar vul dan een klein bakje in plaats van met de hele zak op de bank te ploffen. En eet alleen als je echt honger hebt, dan is een dieet schema overbodig. Bedenk of je trek of honger hebt. Vaak is het lekkere trek en gaat dit na tien minuten weg. Als je jezelf echt niet kan bedwingen, probeer dan iets te doen in plaats van te eten. Schoonmaken, een vriendin bellen of een stukje wandelen. Geheid snel resultaat!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation