Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Samen slapen: is het gezond en wat doet het met je relatie?

Of je nu een frequente knuffelaar bent of liever de ruimte hebt, de keuze om samen te slapen is een grote stap in elke relatie. Wist je dat samen slapen niet alleen invloed heeft op je nachtrust, maar ook op je gezondheid en relatie? Ontdek hier waarom het de moeite waard is om te overwegen!

Samen slapen is gezond

Naast je partner liggen is natuurlijk lekker warm, maar wist je dat het daarnaast ook zorgt voor een veilig gevoel? Dit gevoel van geborgenheid verlaagt de aanmaak van het stresshormoon cortisol, waardoor je minder stress ervaart. Een goede nachtrust met je geliefde naast je kan dus wonderen doen voor je gezondheid!


Lees ook Krijg een mooiere huid terwijl je slaapt


Kant van het bed

Aan welke kant van het bed slaap jij? Qua populariteit liggen de linker- en rechterkant dicht bij elkaar. Maar wist je dat 80% van de mensen al sinds het begin van hun relatie aan dezelfde kant slaapt? Of je nu kiest voor links of rechts, het is een keuze die vaak al jaren oud is en een speciale betekenis kan hebben in jullie relatie. Of het is gewoon wat je al gewend was.

Wat is de juiste manier om te slapen?

Er is niet één slaaphouding die voor iedereen geschikt is, maar de rechter zijligging, ondersteund met een lichaamskussen, wordt als een van de beste beschouwd. Slapen op de rug kan ook goed zijn, maar zorg ervoor dat het hoofd niet te ver opzij draait. Met de juiste kussens kun je zorgen voor een optimale ondersteuning en een goede nachtrust. Daarmee garandeer je dat jij en je partner goede nachten zullen beleven!


Lees ook Kruip jij graag dicht tegen je slapende husband aan?


Waarom niet op je linkerzij slapen?

Hoewel slapen op de linkerzijde een gangbare positie is, zijn er indicaties dat het vermijden ervan beter is. Het kan leiden tot extra druk op het hart, vooral bij mensen met overgewicht, omdat het hart zich grotendeels in de linker borstkas bevindt. Slaap jij nou net altijd het lekkerste op je linkerzij? Misschien is het dan tijd om een andere slaaphouding aan te wennen.

Wat doet apart slapen met je relatie?

Is apart slapen dan een stuk ongezonder voor je? Welnee. Apart slapen is niet het einde van de wereld, het kan juist ook goed zijn voor je relatie. Tijd voor jezelf, beter uitgerust zijn en geen aanpassingen aan elkaars slaappatroon hoeven maken, vermindert conflicten en irritaties. Het kan zelfs leiden tot een gelukkigere relatie! Het moraal van dit verhaal is vooral: doe waar jullie je fijn bij voelen. Samen slapen of niet, wat het beste werkt voor jullie is uiteindelijk het meest gezond!


Lees ook Wil je een goed huwelijk? Slaap dan apart


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation