Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wil je een goed huwelijk? Slaap dan apart

Meer stelletjes dan je denkt slapen apart van elkaar – het is zelfs zo veelvoorkomend dat het een naam heeft gekregen: de slaapscheiding. Eén op de vier echtparen heeft een aparte slaapkamer. Apart slapen is geen taboe meer en redt zelfs huwelijken.

Goede nachtrust maakt gelukkig


Volgens de wetenschap staat slaapgebrek gelijk aan langzaamaan gek worden. De één heeft maar vijf uur slaap nodig, de ander acht, of zelfs meer of minder. Ben jij degene die meer slaap nodig heeft dan je partner? Dan trek je aan het korte eind wanneer je op dezelfde kamer slaapt. Als je partner veel later naar bed gaat of veel vroeger opstaat dan jij, kom je slaap tekort en dat is niet goed voor je humeur, laat staan voor je huwelijk. De oplossing: apart van elkaar slapen.

Tijd voor jezelf in een relatie


Of je last hebt van het gesnurk van je partner of gewoon graag elke dag even alleen wil zijn, apart slapen is niet langer een taboe. Tijdens de slaap rust je niet alleen je lichaam uit, maar ook je hersenen. Als je wakker ligt vanwege gesnurk en je daar ook nog eens urenlang aan ergert, krijgt je hoofd geen moment rust en dat gaat op den duur parten spelen. Stel: jij slaapt het lekkerste als je eventjes rustig kunt lezen voor bedtijd. Je partner kijkt het liefst nog een film – luidruchtig, met veel geflikker van het beeldscherm. Jij komt niet aan je slaapritueel toe, hij wel. Wie slaapt er het lekkerst? Jij niet. Slapen in een aparte kamer geeft je in dit geval meer rust en ontspanning.

Slechte nachtrust verwoest relaties


Woelt je partner veel? Praat hij in z’n slaap? Als je een periode lang slecht slaapt, heeft dat een negatief effect op je relatie. De positieve gevoelens die je hebt voor je partner worden steeds minder. We zijn minder dankbaar en worden zelfzuchtiger als we slecht hebben geslapen. Sterker nog: als één partner slecht heeft geslapen, wordt de dankbaarheid en waardering van beide partners voor elkaar slechter.

Zo verbeter je jouw huwelijk


Vertel je partner dat je echt van hem houdt, maar dat je veel moeite hebt om aan jouw benodigde slaap te komen. Stel voor om twee dagen per week apart van elkaar te slapen en kijk eens hoe dat gaat.

Tekst: Sanne van Bortel

Ga jij trouwen met een man die snurkt?


Dan hebben wij de oplossing gevonden voor een lang en gelukkig liefdes nestje. Vraag dit als huwelijkscadeau... ❤️ het super slimme bed stopt snurken. LEES MEER...

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation