Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Rotterdam - Trouwen op de Dag van de Romantische Muziek

Officiële huwelijksplechtigheid nu mogelijk tijdens festival!

trouwen_moment_ringen
Wat is er romantischer dan je ja-woord geven? Trouwen op de Dag van de Romantische Muziek! Tijdens Rotterdams oudste muziekfestival kan dit jaar voor het eerst getrouwd worden. Het huwelijk wordt door een bevoegde trouwambtenaar gesloten en is daarmee dus officieel. Liefdeskoppels kunnen ook trouwgeloften vernieuwen of in ondertrouw gaan tijdens het evenement. Uiteraard is de mogelijkheid om te trouwen slechts één van de onderdelen van het muziekfestival, dat ook dit jaar het Park bij de Euromast zal voorzien van een flinke dosis klassieke muziek. Bezoekers worden bovendien op culinair gebied in de watten gelegd met een keur aan heerlijke gerechten en mooie dranken. De Dag van de Romantische Muziek vindt op 23 augustus plaats.Trouwen in het mooiste park van Rotterdam met de zoete klanken van klassieke muziek op de achtergrond, catering door de beste culinaire bedrijven van Rotterdam en duizenden gasten die zich vergapen aan de prachtige jurk van de bruid. Klinkt als een onbetaalbare bruiloft, maar deze zomer is het haalbaar voor iedereen. Op de Dag van de Romantische Muziek is het vanaf deze editie namelijk mogelijk om officieel het ja-woord te geven, geloften te vernieuwen of in ondertrouw te gaan. De plechtigheid wordt door een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand voltrokken. Om een wettig huwelijk te kunnen voltrekken, dient het paar wel van tevoren in ondertrouw te zijn gegaan bij de gemeente Rotterdam. Om die reden moeten liefdeskoppels zich van tevoren aanmelden via de website. Ze kunnen de romantische knoop maar beter zo snel mogelijk doorhakken, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor de bruiloften is het mooiste plekje van Het Park gereserveerd, daar waar het Tussen de Hagen concert altijd plaatsvond. Romantiek gegarandeerd!

ParkProeven


Klassieke muziek in allerlei vormen en uitvoeringen staat centraal op de Dag van de Romantische Muziek, maar ook op culinair gebied is er op 23 augustus van alles te beleven. Waar op andere festivals patat en ander fastfood geserveerd wordt, kiest de Dag van de Romantische Muziek voor een meer culinaire invulling. Op verschillende plekken serveren Rotterdamse traiteurs, restaurants en specialisten hun lekkerste gerechten. Denk aan goede koffie, vers gebakken brood, mooie wijnen, ambachtelijke taarten en een keur aan hartige gerechtjes. Door iets lekkers te kopen bij ParkProeven steunen bezoekers bovendien het gratis festival.

Vrijwillige donatie


Voor de Dag van de Romantische Muziek wordt nog steeds geen entree geheven, ondanks het feit dat het evenement nog maar nauwelijks subsidie ontvangt. Om De Dag van de Romantische Muziek ook in de komende jaren gratis toegankelijk te laten zijn, komt bij de uitgang een reuze spaarpot te staan waar bezoekers hun kleingeld (briefgeld mag ook) in kunnen werpen. Wie doneert, ontvangt de Romantische Krant , het programmaboekje van de Dag van de Romantische Muziek. N.B. Om een wettig huwelijk te kunnen voltrekken op de Dag van de Romantische Muziek, dient het paar tijdig van tevoren een afspraak te maken bij de Gemeente Rotterdam (via de Stadswinkel) en aangifte te doen van het huwelijk (in ondertrouw gaan). Liefdesparen kunnen zich aanmelden via de website van de Dag van de Romantische Muziek om het evenement als trouwlocatie te gebruiken. Voor het vernieuwen van de geloften hoeft men alleen contact op te nemen met de organisatie van de Dag van de Romantische Muziek en is het maken van een afspraak bij de gemeente niet nodig.

Algemene informatie


De Dag van de Romantische Muziek is het oudste muziekfestival van Rotterdam. Het begon ooit heel klein met een ensemble in de rozentuin van Het Park, maar groeide door de jaren uit tot een volwaardig klassiek muziekevenement waar tussen de 25.000 en 40.000 bezoekers op af komen en waarvan dit jaar op 23 augustus 2015 alweer de 29e editie wordt georganiseerd. Bezoekers uit het hele land strijken neer op de glooiende grasvelden van Het Park, al dan niet gekleed in romantische kleding of getooid met een hoed. Vandaar dat het festival ook wel ‘Ascot in Het Park’ genoemd wordt. Het volledige programma van De Dag van de Romantische Muziek is binnenkort te vinden op de website.

Locatie


Het Park (bij de Euromast) in Rotterdam
Op Zondag 23 augustus van 12:00 tot 22:00 uur en de entree is gratis. Ga voor meer informatie naar De Dag Van De Romantische Muziek
Meer informatie over aanmelden huwelijk/vernieuwen geloftes/ ondertrouw: 010-4112353
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation