Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

7 tips voor een onvergetelijke bruiloft

In het eerste deel van 2022 zijn meer stellen getrouwd dan in dezelfde periode in de jaren ervoor, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is niet zo heel gek: door de coronacrisis stelden veel mensen hun bruiloft uit. Je raadt het al: 2022 was hét jaar waarin alles weer kon en mocht.

Heb jij jouw droomdag nog op de planning staan en wil je er een onvergetelijke bruiloft van maken? We hebben 7 tips voor je verzameld om er een fantastische dag van te maken die je nooit meer gaat vergeten. I'm so excited!

1. De perfecte artiest boeken voor jullie dag

Een bruiloft is meestal niet compleet zonder een artiest, zoals een zanger, een band of misschien zelfs een entertainer. Een artiest boeken is hartstikke eenvoudig en doe je tegenwoordig gewoon online. Je moet alleen even weten wat jullie zouden willen. Kies je voor een zanger die al jullie favoriete songs ten gehore brengt of toch liever voor een voltallige tribute band of wellicht zelfs iemand die leuke grappen te vertellen heeft? Artiesten maken jullie dag in ieder geval onvergetelijk.

2. Vraag je beste vriend(in) als ceremoniemeester

Een artiest boeken is leuk, maar wat nóg leuker is, is je beste vriend of vriendin als ceremoniemeester vragen. De functie van een ceremoniemeester is om jullie dag in goede banen te leiden. Hoe fantastisch is het om een vriend of vriendin (die dat ook fijn en leuk vindt om te doen) hiervoor te vragen? Dat maakt zo'n dag extra speciaal omdat dit een stuk persoonlijker is dan iemand inhuren.

3. Kies voor een bijzonder thema op bruiloft

Waar je ook aan kunt denken om een bruiloft net iets unieker te maken dan andere bruiloften is om voor een huwelijksdag te gaan die volledig in teken staat van een (persoonlijk) thema. Dit kan echt van alles zijn, zolang het maar bij jullie past. Denk bijvoorbeeld aan een glitter & glamour thema of aan een bruiloft in een festival- of outdoorsfeer. Ga samen eens goed brainstormen om te kijken welk thema bij jullie past en laat dit thema overal terugkomen in wat met de bruiloft te maken heeft.

4. Besteed extra aandacht aan de uitnodigingen

Nu we het toch over trouwen in een thema hebben: wat dacht je ervan om de uitnodigingen mee te nemen in dit thema? De bruiloftsdag begint voor veel mensen al bij het versturen van de uitnodigingen. Daarom kan het geen kwaad om hier wat extra aandacht aan te schenken. Wat veel mensen ook niet weten, is dat het de taak van de ceremoniemeester is om uiteindelijk de kaarten op de post te doen. Hij of zij kan nog een persoonlijke noot toevoegen aan de trouwkaart zoals een vraag of extra informatie over bijvoorbeeld cadeauwensen.

5. Huur een écht goede fotograaf in die bij jullie past

Zo'n bijzondere dag wil je natuurlijk wel vast hebben gelegd. In Nederland zijn talloze bruidsfotografen aan het werk met ieder hun eigen stijl. Wanneer je zo'n fotograaf voor jullie mooie dag in wil huren moet je op tijd zijn. Een beetje een goede bruidsfotograaf zit al maanden voor de datum volgeboekt. Ga daarom ruim op tijd op zoek naar een goede match zodat je zeker weet dat jullie bruiloft op de gevoelige plaat en precies zoals jullie dat willen wordt vastgelegd.

6. Ga voor een passend en lekker diner en hapjes

Wat ook zeker niet mag ontbreken op de dag van je dromen is een bijpassend diner of een bijpassend menu met lekkere hapjes en drankjes. Je kunt voor een standaard catering gaan maar je kunt ook kiezen voor iets dat echt past bij het thema van de bruiloft en jullie persoonlijkheden. Bij de ene bruiloft is een chic diner heel passend terwijl een andere stel beter voor gezellige food trucks kan gaan. Wat past bij jullie? Extra tip: zorg altijd voor een midnight snack zodat gasten in de avond ook nog wat lekkers te eten hebben.

7. Zorg voor extra entertainment op je bruiloft

Tot slot is het aan te raden om eens goed te kijken naar de extraatjes op jullie bruiloft. Staan jullie bijvoorbeeld bekend als fanatieke spelletjesspelers? Hoe leuk is het om dan een spelletjes- of gamehoek te hebben waar gasten bezig kunnen gaan? Als er iets is dat ook altijd goed scoort, dan is het een photobooth met allerlei verkleedkleding en -accessoires. Daarmee hebben jullie niet alleen een te gekke herinnering, maar jullie gasten ook. Kortom: zorg onder andere voor een goede artiest boeken, een bruidsfotograaf naar jullie smaak en een bijpassend thema en jullie zullen zonder twijfel de dag van jullie dromen beleven.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation