Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Praat hierover voor je gaat trouwen

Voor je iemand kiest om de rest van je leven mee door te brengen, is het belangrijk dat jullie over een aantal dingen praten. Nu is een zakelijk gesprek misschien wat ongemakkelijk en de kans is groot dat jullie deze onderwerpen als eens besproken hebben, maar het is goed om op één lijn te zitten voor je in het huwelijksbootje stapt.

Kinderen krijgen


Hoe pijnlijk ook, maar als je graag kinderen wil en je partner niet, gaat de relatie niet werken. Trouwen is dan een slecht idee, want geen van beiden zou hun droom moeten opgeven (het niet krijgen van kinderen kan evengoed een droom zijn). Wie weet wil je partner graag vrij blijven en veel kunnen reizen, onafhankelijk kunnen zijn, en jij wil niets liever dan settelen. Huisje, boompje, beestje. En kids. Willen jullie allebei graag kinderen, praat dan ook over hoeveel, hoe jullie de opvoeding bekijken en wie blijft er thuis om voor de kinderen te zorgen?

Waar willen jullie wonen?


Dromen jullie van wonen in de stad of zijn jullie het type mensen dat geniet van rust en een bosrijke omgeving? Willen jullie ruimte voor veel dieren of kunnen jullie ook prima wonen in een knusse woning? Wil je dichtbij familie blijven? Samen moeten jullie een goede locatie zien te vinden waar jullie allebei prettig wonen.

Levensdoelen en dromen


Hoe zit het met jullie levensdoelen? Waar dromen jullie allebei van? Misschien wil de één wel een jaar lang vrijwilligerswerk doen in het buitenland en vindt de ander vrijwilligerswerk maar nutteloos. Heb je altijd al gedroomd van een weekje Disneyland? Je levensdoel hoeft heus niet heel groot of liefdadig te zijn, maar je hebt wel iemand nodig die je daarin steunt. En hoe zit het met je carrière? Zou je een eigen bedrijf willen starten? Ben je blij met een rustige, stabiele baan? Belangrijke vragen.

Financiën


Niet het leukste onderwerp, zeker wel een belangrijk onderwerp. Heb je nog een sluimerende studieschuld of krijg je elke maand wel een dure bekeuring? Betaal je rekeningen te laat? Allemaal handig om te weten als je op een gegeven moment samen zorg gaat dragen voor een huis of een gezin.

Huishoudelijke taken


Ook niet bepaald leuk om deze taken te verdelen, maar het kan veel stress en wrijving veroorzaken als slechts één iemand of helemaal niemand iets doet. Het wordt dan al snel een zwijnenstal in huis en hoewel sommigen daarin prima kunnen gedijen, worden anderen al gauw gillend gek. Ieder heeft z’n aandeel in een prettige leefomgeving.

Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation