Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Praat hierover voor je gaat trouwen

Voor je iemand kiest om de rest van je leven mee door te brengen, is het belangrijk dat jullie over een aantal dingen praten. Nu is een zakelijk gesprek misschien wat ongemakkelijk en de kans is groot dat jullie deze onderwerpen als eens besproken hebben, maar het is goed om op één lijn te zitten voor je in het huwelijksbootje stapt.

Kinderen krijgen

Hoe pijnlijk ook, maar als je graag kinderen wil en je partner niet, gaat de relatie niet werken. Trouwen is dan een slecht idee, want geen van beiden zou hun droom moeten opgeven (het niet krijgen van kinderen kan evengoed een droom zijn). Wie weet wil je partner graag vrij blijven en veel kunnen reizen, onafhankelijk kunnen zijn, en jij wil niets liever dan settelen. Huisje, boompje, beestje. En kids. Willen jullie allebei graag kinderen, praat dan ook over hoeveel, hoe jullie de opvoeding bekijken en wie blijft er thuis om voor de kinderen te zorgen?


Lees ook Trouwen & zijn er al kinderen? Regel een testament!


Waar willen jullie wonen?

Dromen jullie van wonen in de stad of zijn jullie het type mensen dat geniet van rust en een bosrijke omgeving? Willen jullie ruimte voor veel dieren of kunnen jullie ook prima wonen in een knusse woning? Wil je dichtbij familie blijven? Samen moeten jullie een goede locatie zien te vinden waar jullie allebei prettig wonen.


Lees ook Trouwen en beiden bezit eigen huis? Let dan hier op!


Levensdoelen en dromen

Hoe zit het met jullie levensdoelen? Waar dromen jullie allebei van? Misschien wil de één wel een jaar lang vrijwilligerswerk doen in het buitenland en vindt de ander vrijwilligerswerk maar nutteloos. Heb je altijd al gedroomd van een weekje Disneyland? Je levensdoel hoeft heus niet heel groot of liefdadig te zijn, maar je hebt wel iemand nodig die je daarin steunt. En hoe zit het met je carrière? Zou je een eigen bedrijf willen starten? Ben je blij met een rustige, stabiele baan? Belangrijke vragen.


Lees ook Beide carrière maken in een goed huwelijk: hoe doe je dat?


Financiën

Niet het leukste onderwerp, zeker wel een belangrijk onderwerp. Heb je nog een sluimerende studieschuld of krijg je elke maand wel een dure bekeuring? Betaal je rekeningen te laat? Allemaal handig om te weten als je op een gegeven moment samen zorg gaat dragen voor een huis of een gezin.


Lees ook Financiën: dit moet je weten als je gaat trouwen


Huishoudelijke taken

Ook niet bepaald leuk om deze taken te verdelen, maar het kan veel stress en wrijving veroorzaken als slechts één iemand of helemaal niemand iets doet. Het wordt dan al snel een zwijnenstal in huis en hoewel sommigen daarin prima kunnen gedijen, worden anderen al gauw gillend gek. Ieder heeft z’n aandeel in een prettige leefomgeving.


Lees ook Ongelijkheid bij het huishouden?


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation