Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Ongelijkheid bij het huishouden?

Vroeger werkte de man en zorgde de vrouw voor het huishouden. Maar zo traditioneel zijn de rollen al lang niet meer verdeeld. Toch blijkt vaak dat de vrouw toch nog wat meer in het huishouden doet dan de man. Wij geven tips voor een verdeling waar jullie beiden happy mee zijn.

Samenwonen samen schoonmaken?

Geldt voor jullie dat jullie samen schoonmaken of krijg je er juist regelmatig discussies over? Goed om hier afspraken over te maken op het moment dat jullie gaan samenwonen.


Lees ook Beide carrière maken in een goed huwelijk: hoe doe je dat?


Huishouden eerlijker verdelen omdat jullie allebei werken

Samenwonen betekent samen schoonmaken! Of toch niet? Als de één meer uren werkt dan de ander, is het ook begrijpelijk dat diegene die meer (buitenshuis) werkt, minder tijd aan het huishouden kan besteden.

Maak een schoonmaakschema voor alle werkzaamheden

Vinden jullie het lastig om af te stemmen wie wat doet en wanneer? Maak een schoonmaakschema! Vergeet de tuin of het dakterras daarbij niet, ook dat hoort bij het huishouden.


Lees ook Lang en gelukkig huwelijk? Wees vrijgevig!


Beter elkaars schoonmaak skills controleren dan geloven

Af en toe elkaars schoonmaakwerk checken is helemaal niet erg. Met opbouwende kritiek of tips kom je een heel eind, zodat jullie beiden happy zijn met een spic en span huis.

Gelukkiger huwelijk als jullie samen de verantwoordelijkheid nemen op een positieve manier

Het is nooit fijn als één van de partners het gevoel heeft overal alleen voor op te draaien. Als jullie samen de verantwoordelijkheid voor het huishouden nemen, zorgt dat voor rust en balans. Daar word je vanzelf gelukkig van! Bespreek samen wie welke klusjes doet. Wat de één een rotklus vindt, hoeft voor de ander helemaal geen probleem te zijn.


Lees ook Wat is het geheim van een goed huwelijk?


Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation