Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Beide carrière maken in een goed huwelijk: hoe doe je dat?

Het is heerlijk als je werk doet waar je plezier aan beleeft. Dat dit veel tijd kost, neem je dan voor lief. Willen jullie beide carrière maken en komt het werk misschien wel op de eerste plaats, pas dan op dat het niet ten koste gaat van jullie huwelijk!

Te druk?


Leef jij om te werken, of werk je om te leven? Feit is dat investeren in een goede loopbaan vaak veel tijd en energie kost. Ben je allebei veel bezig met je werk, dan is het belangrijk om toch ook oog te houden voor elkaar. Hoe doe je dat als je beiden veel werkdruk ervaart of lange dagen maakt? Je denkt misschien dat je helemaal geen tijd overhoudt voor romantische weekendjes weg of spontane etentjes door de week.

Aan je partner denken


Vaak zit het ‘m echter in de kleine gebaren: laat je partner weten dat je aan hem denkt en hem steunt. Bijvoorbeeld door een lief briefje klaar te leggen als hij een belangrijke presentatie op zijn werk heeft. Het kost je misschien een minuut, maar het tovert vast een glimlach op het gezicht van je geliefde! Neem af en toe de tijd voor een echt gesprek. In plaats van een algemene vraag als ‘hoe was je dag?’ kun je ook vragen: ‘heb je vandaag dat belangrijke rapport afgekregen en ben je er tevreden over?’.

Complimentjes


Ook het geven van een complimentje op z’n tijd doet wonderen, net als een klein presentje als lief gebaar. Of trek er samen even op uit: als je geen volledige dag daarvoor vrij kunt maken kies dan een moment en plan dat speciaal voor jullie twee. Zet je telefoon uit en maak samen een mooie wandeling door de natuur. Of tank even lekker bij tijdens een avondje sauna of andere bezigheid die je beiden leuk vindt. Kortom: maak tijd voor elkaar en geniet.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation