Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Wat is een huwelijksdagverzekering?

Als je binnenkort gaat trouwen, heb je het woord 'bruiloftsverzekering' vast wel eens gehoord. Maar wat is zo'n huwelijksdagverzekering nou eigenlijk precies en wat is er allemaal gedekt? Is een verzekering wel echt nodig? We vertellen het je allemaal in deze blog.

Is een bruiloft verzekering nodig?

Ja. Stel, je plant een gigantisch grote bruiloft. Hoe meer mensen, hoe meer organisatie, hoe verder je van tevoren begint. Hoe meer er mis kan gaan. Wat nou als jij als bruid, of je bruidegom, of één van jullie ouders door ziekte niet kan komen? Of wanneer een familielid een dag van tevoren overlijdt? Het is natuurlijk allemaal niet te hopen, maar in zulke gevallen kun je dankzij de bruiloft verzekering de bruiloft gewoon cancelen. Je hoeft dan nergens over in te zitten, op dat moment heb je dan al genoeg aan je hoofd. Het hoeft trouwens niet aan jullie te liggen, één van de leveranciers kan ook problemen krijgen. Overigens dekt een huwelijksdagverzekering niet alle oorzaken…

Wat is een gedekt evenement?

Wanneer is jouw bruiloft verzekerd tegen annuleren? Wanneer de verzekerde personen niet aanwezig kunnen zijn door ernstig ziek zijn, arbeidsongeschiktheid of overlijden, dan is de schade gedekt. Er moet dus best iets heftigs gebeuren voordat de verzekering de annulering dekt.

Bruiloften binnen & buiten die onder evenementen vallen, zijn bruiloften op een gesloten (evenementen) locatie met vergunning(en) van de gemeente.

Is een bruiloftverzekering hetzelfde als een evenementenverzekering?

Verzekeringswerk kan ingewikkeld zijn. Laat je altijd goed informeren bij iemand die er verstand van heeft. Dat blijkt namelijk maar weer als we kijken naar bruiloftsverzekeringen en evenementenverzekeringen. Deze kunnen hetzelfde zijn, maar het hoeft niet. Je hebt namelijk bruiloften die onder een evenement vallen, en bruiloften die onder de horeca vallen. Een horecabruiloft valt niet onder een evenement. Pas daarmee dus goed op als je een verzekering afsluit.


Bij welke verzekeraars kun je een annuleringsverzekering feest afsluiten?

Er is een aantal verzekeraars die evenementenverzekeringen afsluiten. Deze kun je eenvoudig online vinden. Sluit echter niet zomaar een verzekering af, ga langs de kantoren en vraag een gesprek aan. Laat jezelf in eenvoudige taal uitleggen wat er precies verzekerd is en voor welk bedrag. Of gebruik een onafhankelijke vergelijkingstool op internet. Wil je jouw bruiloft verzekeren, maar weet je niet precies of jouw bruiloft onder een evenement valt? Bruiloften die onder evenementen vallen worden op een afgesloten binnenlocatie gevierd of buiten met een vergunning.

Hoe een bruiloft in de horeca verzekeren?

De meeste bruiloften vallen echter niet onder een evenement, maar onder horeca. Je ziet dan ook vaak dat mensen hun bruiloft vieren bij een restaurant of iets dergelijks. Horeca is te herkennen aan de horecavergunning. Hoe je jouw horeca bruiloft het beste kunt verzekeren, kan de verzekeraar je het beste vertellen. Laat je door meerdere mensen informeren voor je een besluit neemt.

Wist je dat wij ook verzekeraars op onze website hebben staan? Neem eens een kijkje!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation