Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Bruiloftsverzekering: wat wordt gedekt?

Over sommige verzekeringen hoef je niet na te denken, zoals de verplichte WA-verzekering voor de auto. Bij een bruiloftsverzekering is dit anders. Twijfelen jullie of jullie een bruiloftsverzekering af moeten sluiten? Dit kan een verstandige keuze zijn. Wij geven je meer informatie.

Wel of geen bruiloftsverzekering?

Een bruiloft kost over het algemeen een hoop geld, ook al kun je ook met een klein budget prima trouwen. Als jij een grote droombruiloft op de planning hebt staan, is het geen gek idee om deze te verzekeren. De kans mag dan wel klein zijn dat er iets gebeurt voor of op jullie trouwdag, maar wanneer er onvoorziene omstandigheden zijn is het wel heel fijn als je terug kunt vallen op een bruiloftsverzekering. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de kosten.

Wat dekt de bruiloftsverzekering?

Je verzekert jouw bruiloft voor het totaalbedrag dat jullie aan de grote dag uitgeven. Let er wel op dat niet iedere verzekering hetzelfde is, het is dus een must om altijd goed de voorwaarden door te lezen. Willen jullie trouwen in het buitenland? Dan is daar een aparte verzekering voor. Vaak ben je met een bruiloftsverzekering met basisdekking verzekerd voor de kosten die je reeds hebt gemaakt en de kosten die je moet maken als je grote dag wordt onderbroken, uitgesteld of afgelast. Daarnaast ben je doorgaans ook verzekerd als het bruidspaar of belangrijke gasten niet kunnen komen.

Wat dekt de bruiloftsverzekering niet?

Bestaande ziektes of financiële problemen van jullie zelf of bij leveranciers vallen doorgaans niet onder de dekking van een bruiloftsverzekering. Hierbij kun je denken aan je oma met een zwakke gezondheid die niet in staat is om de bruiloft bij te wonen, of contractbreuk door een leverancier die niet aan de verplichting kan voldoen. Het uitstellen of aflasten van een bruiloft door een epidemie, zoals met het coronavirus het geval is, wordt normaliter ook niet gedekt. Iets waar je natuurlijk geen rekening mee houdt bij het plannen van je bruiloft, maar wat wel goed is om te weten, is als de bruid of bruidegom niet komt opdagen op de eigen bruiloft. Of wanneer er sprake is van overspel, en het huwelijk om die reden wordt afgeblazen. Bij beide is het niet mogelijk om aanspraak te doen op een bruiloftsverzekering.

Wat kost een trouwverzekering?

Wat de bruiloftsverzekering kost is afhankelijk van het verzekerde bedrag en de dekking. Je kunt uitgaan van een percentage van het verzekerde bedrag van rond de 10 procent. Dit kan dus zeker interessant zijn. Heb je vragen over deze verzekering? Stel ze aan een van de professionals.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation