Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Spaargeld bruiloft thuis bewaren of op de bank?

Een bruiloft is een dure aangelegenheid, vaak hebben mensen al enkele jaren gespaard om te kunnen trouwen. Laat je het spaargeld tot die tijd op de bank staan, stop je het in een kluis of bewaar je het in huis? En hoe zit het met de belastingdienst en verzekeringen?

Spaargeld bruiloft thuis bewaren of op de bank?

Spaargeld bruiloft in huis bewaren


Het bewaren van een grote som geld in je huis is niet de meest veilige manier, tenzij je een goede kluis hebt. Veel mensen denken dat ze geen belasting over hun spaargeld hoeven te betalen als ze het in huis bewaren, maar helaas is dat niet waar. Je mag een klein geldbedrag in huis bewaren zonder dat je het hoeft op te geven aan de belastingdienst. Dat bedrag bedraagt €534,00 als je een fiscaal partner hebt dan wordt het bedrag €1068,00. ( Nederland verbiedt per 2021 cashbetalingen vanaf €3.000,00 euro. ) De meeste bruiloften kosten echter veel meer geld, dus waar laat je de rest van je spaargeld? De belastingdienst telt trouwens ook cadeaukaarten en tegoedbonnen mee als contant geld. Als er brand is in je huis, valt het geld dat je in huis bewaart onder je inboedel. De meeste verzekeraars hebben in hun polis staan tot welk bedrag zij verloren contant geld vergoeden bij bijvoorbeeld brand of diefstal. Vergoeding cashgeld verschilt per verzekeringsmaatschappij. Vanaf €250,00 tot €1500,00 euro max, inclusief waardepapieren.

Spaargeld bruiloft thuis bewaren of op de bank.

Spaargeld bruiloft in de kluis bewaren


Vind je het geen prettig idee om geld in huis te bewaren, dan kan je een kluis huren bij de bank. Zo’n kluis is goed beveiligd en vaak ook goed verzekerd. Je kunt dan niet 24/7 bij je geld en het kost natuurlijk geld om een kluis te huren. Gemiddeld kost een kluis huren tussen de €50.00 en €150.00 euro per jaar. Het verschilt per bank tot welk geldbedrag de kluis is verzekerd. ( tussen de 25.000 en 45.000 euro ) Je kunt wel gemakkelijk bewijzen welk geldbedrag er in de kluis lag, mocht het nodig zijn. Het is verplicht om op te geven hoeveel geld je hebt aan de belasting, zelfs als je geld onder je matras hebt liggen. En natuurlijk: hoe meer geld je hebt, hoe meer belasting je betaalt. De kluis wordt ook duurder als je er meer geld in bewaart.

Spaargeld bruiloft thuis bewaren of op de bank?

Spaargeld op de bank zetten


Een andere optie is geld op de bank zetten. Het storten van geld kost ook weer een bedrag. Gratis sparen zit er dus niet in, op welke manier je dan ook spaart. Het verschilt per bank hoeveel een storting kost en hoeveel geld je per keer mag storten. Toch is dit wel de beste optie als je spaart voor een bruiloft. Geld bewaren kost hoe dan ook geld, het openen van een rekening is dan nog het goedkoopste en veiligste alternatief. Je hebt ook meer overzicht met een spaarrekening, zo kun je bijvoorbeeld weer gemakkelijk budgetteren. Succes met jullie spaarplan!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation