Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Ga je trouwen? Verdiep je dan ook even in deze verzekeringen

De bruiloft vormt voor koppels het moment waarop je sterker met elkaar verbonden raakt. Dat gebeurt niet alleen op het emotionele vlak, maar ook op het financiële en administratieve vlak. Wist je bijvoorbeeld dat jouw partner na de bruiloft automatisch recht heeft op nabestaandenpensioen?
Omdat er op papier zoveel verandert, is het ook goed om na te denken over jullie toekomst. Ook verzekeringen zouden hierbij aan bod moeten komen.

verzekering bruiloft uitvaartverzekering

De toekomst

Want wat gebeurt er als één van jullie komt te overlijden? Hier denk je liever niet te lang aan, maar toch leg je jezelf een keuze voor: sparen we voor de kosten van de uitvaart of sluiten we een uitvaartverzekering af?

Die tweede optie blijkt in de praktijk steeds vaker voordelig. Bij veel uitvaartverzekeraars is het namelijk mogelijk om in één keer voor jullie beiden een uitvaartpolis af te sluiten. En kinderen die jullie nu al hebben of nog geboren moeten worden, zijn tot hun 18e meestal gratis meeverzekerd.

Het is fijn om dit allemaal één keer goed te regelen, zodat je er daarna niet meer naar om hoeft te kijken.

verzekering bruiloft uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten die komen kijken bij de crematie of begrafenis. Daarbij kun je denken aan de werkzaamheden van de uitvaartverzorger, de kist, bloemen en de catering na de uitvaart.

Het unieke van een uitvaartverzekering is dat deze altijd uitkeert. Daarmee verschilt de uitvaartverzekering van een overlijdensrisicoverzekering, die alleen uitkeert als de verzekerde binnen een bepaalde looptijd komt te overlijden.

verzekering bruiloft uitvaartverzekering

Soorten verzekeringen

Voordat je een uitvaartverzekering kiest, is het verstandig om jezelf te verdiepen in de vier verschillende soorten verzekeringen:

1. Een kapitaalverzekering: keert na overlijden een geldbedrag uit aan de nabestaanden dat volledig vrij mag worden besteed.
2. Een naturaverzekering: vergoedt een vooraf afgesproken pakket aan uitvaart-gerelateerde producten en diensten, zoals de kist, de plechtigheid en bloemen.
3. Een sommenverzekering: vergoedt de gemaakte kosten die specifiek voor de uitvaart zijn bedoeld.
4. Combinatieverzekering: een combinatie van bovenstaande vormen, waarbij er vaak een deel in natura wordt uitgekeerd en er een ‘vrij besteedbaar’ bedrag wordt overgemaakt aan de nabestaanden.

Bestaande uitvaartverzekering

Heeft één van jullie al een uitvaartverzekering? Houd dan rekening met het feit dat de uitkering van een kapitaalverzekering pas naar je partner gaat als je bent getrouwd bent of een samenlevingscontract hebt.

In sommige situaties kan het slim zijn om over te stappen naar een gedeelde uitvaartverzekering. Raadpleeg hiervoor een financieel adviseur.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation