Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Partytent huren? Deze 10 dingen moet je doen

Bij het huren van een degelijke partytent voor jullie bruiloft komt nog best wat werk en kosten kijken. Wees goed voorbereid en weet waar je aan begint! Na deze checklist is jullie partytent good to go.

Kosten huren partytent

Bereid je voor op een flink prijskaartje. Het huren van een goede partytent begint namelijk al rond de duizend euro als je uitgaat van honderd gasten. Dan heb je alleen nog maar een kale tent. Je moet nog budget overhouden voor decor, aankleding, meubilair en alles wat nodig is om de tent tot een uitnodigende ruimte te maken. Misschien wil je wel een verwarmde tent. Al die kosten komen er nog bovenop.

Model partytent

Als jullie eenmaal besloten hebben dat jullie überhaupt een partytent gaan huren, dan mag er een model uitgezocht worden. Het model is ook van invloed op de verhuurprijs. Je hebt tenten met een piramidevorm en je hebt tenten met een boogvorm, die dankzij het frame zware apparatuur kunnen dragen. Je kunt ook kiezen uit vinyl of zeildoektenten of met doorzichtige compartimenten.

Hoe partytent plaatsen?

Als jullie de partytent hebben gevonden die bij jullie wensen past, is het handig om te kijken naar de plek waar hij komt te staan. Kijk daarbij niet alleen naar waar de tent past qua oppervlakte, kijk ook naar de omgeving. Het is niet mooi als de tent alle ruimte opslokt. Bovendien heb je een omringende vrije ruimte nodig van ongeveer drie meter, voor de tentharingen. Vraag aan de trouwlocatie wanneer de tent opgezet mag worden en of er nog geluidsrestricties zijn. Het opzetten van een grote tent kan wel tot vier dagen in beslag nemen, dus het is handig om te weten wanneer er gebouwd kan worden.

Reserveer partytent op tijd

Een verhuurbedrijf heeft slechts een gelimiteerde voorraad van partytenten en natuurlijk moet daar net de tent bij zitten die jullie willen hebben. Reserveer de partytent dus op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Zogauw je het aantal gasten op je bruiloft weet, kan je een tent reserveren.

Juiste maat partytent

Zorg dat je de goede maat partytent reserveert. Een veel te grote of veel te kleine tent kan de vibe van jullie bruiloftsfeest behoorlijk verpesten. Over het algemeen kan je uitgaan van 5,5 vierkante meter per persoon voor dineren en dansen.

Maak een partytent-plan voor slecht weer

Wat als het ineens erg slecht weer wordt op jullie bruiloft? Daar hebben jullie natuurlijk aan gedacht. Zorg dat de tent ook muren heeft of desnoods – bij extreem slecht weer – verwarmd kan worden. Is de tent wind- en waterdicht? Dan kan het feestje gewoon doorgaan.

Welke vloer in de partytent?

Gras, oftewel geen vloer, is de goedkoopste optie. Vrouwelijke gasten met hakken maak je hier niet blij mee. Bij slecht weer wordt het een blubberfestijn. Kies voor een houten vloer met desnoods vloerbedekking.

Temperatuur in de partytent

Lekker fris, zo’n partytent buiten, maar wat als de zon er de hele dag op schijnt? Wat als er honderd gasten staan te dansen? Dan loopt de temperatuur snel op. Denk goed na over ventilatie en verkoeling, maar ook over eventuele verwarming.

Soundcheck partytent

Voor de grote dag aanbreekt, zorg dat er een soundcheck wordt gedaan. De muziek zal lekker luid zijn tijdens het feest, maar wat is een fijn volume tijdens het diner? En horen de gasten helemaal aan de andere kant van de tent dan ook nog iets?

Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation