Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Een intieme bruiloft in de tuin: dit heb je nodig voor een onvergetelijke dag voor het bruidspaar en hun gasten

Is het jullie droom om de ‘grote dag' te persoonlijk en intiem te vieren in je eigen tuin? Wél met alle toeters en bellen van een echte bruiloft, maar gewoon knus met alleen die mensen die er écht toe doen. Dat kan! Je moet het simpelweg organiseren zoals jullie dat willen! Wij helpen je op weg met 8 handige tips.

1. Locatie en decoratie

Het eerste dat je nodig hebt voor een intieme bruiloft in de tuin is natuurlijk... een tuin! Het kan jouw eigen achtertuin zijn of die van een familielid of vriend. Het is daarbij belangrijk dat het een geschikte plek is met voldoende ruimte voor je gasten en alle elementen die je wilt toevoegen. Heel mooi én praktisch is het plaatsen van een grote partytent. Deze biedt bescherming tegen regen en zon en is perfect voor het aanbrengen van decoraties. Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik bijvoorbeeld bloemen en planten die passen bij het seizoen en de sfeer die je wilt creëren. Of denk aan romantische bogen met ballonnen en linten en lantaarns of kaarsen. Daarnaast moet je ook zorgen voor voldoende zitplaatsen voor je. Huur daarvoor eventueel stoelen of bankjes.

2. Uitnodigingen

Hoewel het een intieme bruiloft is, wil je nog steeds dat al jouw dierbaren aanwezig kunnen zijn op jullie speciale dag. Stuur daarom tijdig uitnodigingen naar familie en vrienden om hen op de hoogte te stellen van jullie plannen. Je hebt dan ook een mooie, tastbare herinnering voor in je fotoboek. Als je weinig gasten hebt en je bent creatief, kun je ze helemaal zelf maken! Of maak gebruik van gepersonaliseerde uitnodigingen via een online drukkerij. Gebruik een mooie foto van jullie als koppel of ontwerp zelf unieke kaarten die passen bij het thema van jullie bruiloft.

3. Bruidstaart

Een bruiloft is natuurlijk niet compleet zonder de taart. Het moment dat het kersverse paar deze samen aansnijdt is een van de hoogtepunten van het feest. Kies een taart die voldoende stukken snijdt voor het aantal gasten en die fotogeniek is. Bewaar deze op een koele plek tot het moment van serveren. Doe van tevoren wat ‘bruidstaartinspiratie' op en bestel je taart bij een goede (thuis)bakker of cateraar.

4. Catering

Bij een intieme bruiloft in de tuin kun je kiezen voor verschillende cateringopties. Natuurlijk kun je zelf zorgen voor een open buffet met lekkere hapjes en drankjes. Zeker wanneer je familie hebt die wil helpen. Daarnaast kun je ook een cateringbedrijf inschakelen. Afhankelijk van je eigen voorkeur en budget kies je een uitgebreid buffet, een sit-down diner of zelfs een foodtruck! Alles is mogelijk! Vergeet ook niet om rekening te houden met eventuele dieetvoorkeuren of allergieën.

5. Muziek

Geen feest zonder muziek! Overweeg live muziek zoals een band of een akoestische gitarist om de ceremonie en receptie op te luisteren. Als je een beperkt budget hebt, kun je ook overwegen om een afspeellijst met jullie favoriete nummers samen te stellen en deze af te spelen via luidsprekers. Ook is het verstandig een microfoon te huren, zeker wanneer je ook de ceremonie in de tuin doet. Zo weet je zeker dat je gasten alles kunnen horen zonder dat er extra hard gepraat hoeft te worden.

6. Stroom

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel heel belangrijk! We hebben het over stroom. Voor het draaien van muziek, de verlichting, verwarming, de apparatuur van de catering en dergelijke heb je stroom nodig. Het kan zelfs zijn dat de benodigde stroomcapaciteit erg hoog is. Aan een gewoon verlengsnoer heb je dan waarschijnlijk niet genoeg. Maar een aggregaat is dan een goede oplossing. De kun je huren in verschillende capaciteiten, dus is het gemakkelijk te regelen. Let er wel even op dat je een goede plek moet hebben om het apparaat neer te zetten, want het maakt wel wat geluid. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de alle kabels van de apparatuur die je gaat gebruiken. Zorg dat deze zo zijn gelegd dat je gasten er niet over struikelen.

7. Buren

Ook dit is een punt waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt. Toch is het heel belangrijk om je buren - als die niet uitgenodigd zijn - in te lichten over jullie plannen. Zij kunnen namelijk last krijgen van geluidsoverlast of parkeerdrukte. Maar andersom kun je ook praktische problemen voorkomen, want als je buren net gaan verbouwen of het gras gaan maaien tijdens jullie plechtigheid kan dat flink roet in het eten gooien!

8. Fotografie

Last but not least, vergeet niet om alles vast te leggen op prachtige foto's en video's. Misschien heb je een familielid of vriend dit kan doen, maar meestal is het slimmer om een professional in te huren. Zo kan je nog lang nagenieten van jullie bruiloft, tenslotte is het een dag om nooit te vergeten!
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation