Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Niet tevreden met je trouwfoto's? Wat kun je doen?

Wat kun je doen als je niet tevreden bent met de trouwfoto's? Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de uiteindelijke trouwfoto's anders zijn dan je had gehoopt. Dat betekent echter niet dat alle foto's onbruikbaar zijn. Er zijn een aantal dingen die je nog kunt doen, voordat je tot de conclusie komt dat de foto's echt onbruikbaar zijn. Lees hieronder welke stappen jij kunt ondernemen.

Bespreek je teleurstelling met de bruidsfotograaf

Bespreek als eerste je teleurstelling met bruidsfotograaf. Het kan best zijn dat de fotograaf niet helemaal goed heeft begrepen wat jullie mooi vinden, bijvoorbeeld. Daarnaast is het gewoon netjes dat je de fotograaf een kans geeft om een beter eindproduct af te leveren. zo kan de nabewerking van een foto al een heel ander plaatje opleveren. Daarmee komen direct bij onze volgende tip.

Foto's anders laten nabewerken en afdrukken

Als je de foto's niet mooi bewerkt vindt, dan kan de fotograaf altijd een andere nabewerking uitproberen of je kunt foto's op een andere manier laten afdrukken dan je nu misschien hebt gedaan. Misschien zijn de uiteindelijke foto's iets te licht of juist te donker of hebben ze een andere soort kleur die je niet zo mooi vindt. De fotograaf kan het gelukkig makkelijk herstellen.

Bekijk dezelfde foto's nog eens in zwart-wit

Wat ook nog wel eens kan helpen, Is dezelfde foto's nog eens bekijken, maar dan in het zwart wit. Laat ook anderen eens naar jullie trouwfoto's kijken. Soms helpt het perspectief van een ander en zie je het zelf dan ook ineens anders. Maar als je de foto's echt niet mooi vindt, dan zit er niks anders op...

Maak de trouwfoto's opnieuw met dezelfde fotograaf

Dan is de enige oplossing om de foto's opnieuw te laten maken. Dit doe je natuurlijk liever niet, want de allereerste trouwfoto's zijn wel de meest spontane. Soms is de fotograaf heel coulant, en wil hij samen met jullie de trouwfoto's opnieuw maken. We snappen dat je niet heel enthousiast bent om met dezelfde fotograaf waarvan je de foto's in eerste instantie niet mooi vindt, weer opnieuw foto's te gaan maken. Toch kan het een mooie oplossing zijn voor beide partijen. Als het goed is, weet de fotograaf nu ook beter wat jullie wensen zijn.


Ga naar de beste Bruidsfotografen


Kies een andere fotograaf voor de trouwfoto's

Zie je dit niet zitten, dan kun je altijd nog een andere fotograaf uitkiezen. Houd er dan wel rekening mee dat je dubbele kosten betaalt. Maar dan heb je wel prachtige trouwfoto's die je voor de rest van je leven koestert.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation