Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Muziek voor de trouwvideo uitzoeken

Passende muziek vinden voor jullie trouwvideo is een leuk klusje, alhoewel het soms niet gemakkelijk is. Zo heb je nummers die je heel mooi vindt, maar die niet altijd passen bij de sfeer van de film. Met deze tips wordt het uitzoeken van de muziek voor de bruidsfilm een stuk eenvoudiger!

Videograaf inhuren

Als je een trouwfilm laat maken, huur je natuurlijk een videograaf in. Deze professional zorgt ook voor het editen – en dus voor het toevoegen van muziek – van de bruidsfilm. Je kunt hem/haar een lijstje geven van muziek die je graag in de trouwvideo wilt hebben. Geen hem/haar wel genoeg keuze, want soms past een nummer gewoon niet zo goed bij de beelden of de sfeer. Dan is het wel fijn als je nog wat andere muziekkeuzes achter de hand hebt. Een andere optie is dat je keuze volledig laat aan de videograaf. Je ziet wel wat hij/zij ervan maakt: als professional zijnde zal het hoe dan ook mooi worden!

Zelf muziek kiezen voor trouwvideo

Laat je het liever niet over aan de videograaf? Maak dan een lijstje om hem/haar op weg te helpen. Ken je Eva Cassidy al met Songbird? Of Take That met meerdere romantische nummers. Bruno Mars met Marry You is al enkele jaren een topper op bruiloften en tijdens aanzoeken. Het belangrijkste waar je op moet letten, is dat de muziek goed bij het moment en de beelden past.

klassieke sound

Zo past klassieke muziek mooi bij beelden van de kerk of receptie en een hipper deuntje past goed bij beelden van de feesttent. Rustige muziek past beter bij het begin van de trouwfilm dan muziek die opzwepend is, enzovoorts.Zoek je meer inspiratie? Bekijk een aantal trouwfilms van andere koppels om ideeën op te doen. De films die je het mooiste vond, kun je opslaan en als voorbeeld laten zien aan jouw videograaf.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation