Manieren om je trouwjurk te fotograferen

Er worden veel foto’s gemaakt van het bruidspaar op hun bruiloft, en zoals elke fotograaf weet: sommige foto’s mogen echt niet ontbreken in jullie fotoalbum. Zo ook speciale foto’s van de bruidsjurk, dat eigenlijk een apart hoofdstuk in het fotoboek van jullie bruiloft is. Deze manieren van fotograferen zetten jouw jurk in de spotlight!

Bruidsjurk op de hanger fotograferen


Sommige shots worden vergeten, zoals die van de bruidsjurk op de hanger. Hiermee begint eigenlijk het verhaal van jullie trouwdag. De jurk hangt daar, voor een spiegel of voor het raam, klaar om gedragen te worden door een prachtige bruid. Het lichtinval zorgt voor een romantische sfeer. Dit beeld symboliseert de kalmte voor de storm. Al is het wel een storm waar we allemaal graag in zitten!

Foto van bruid die zich klaarmaakt


Een heel intiem moment is wanneer de bruid zich klaarmaakt voor de grote dag. Ze kleedt zich aan, krijgt hulp bij het dichtrijgen van de jurk, laat haar make-up en haren doen. Je ziet soms de spanning op haar gezicht. Iedereen is intens geconcentreerd en iedereen reageert daar weer anders op. Dit zijn speciale momenten.

Details van trouwjurk op de foto


Een detail-shot is een kunstige foto waarop prachtige elementen van de jurk naar voren komen. Bovendien is deze foto een welkome afleiding tussen alle andere foto’s. De foto focust op de details van de jurk en laat zien waarom je voor deze trouwjurk hebt gekozen uit honderden anderen.

Foto van de achterkant van de bruidsjurk


Veel jurken, misschien wel alle jurken, hebben een prachtig vormgegeven rug. Het maakt niet uit of dit een blote of een bedekte rug is, een shot van de achterkant van de jurk mag niet ontbreken. Het laat ook zien hoe de sleep of sluier valt en bovendien straalt deze foto veel rust uit.

Speelse shot van de trouwjurk


Een trouwjurk bestaat uit veel stof – het is niet moeilijk om dit creatief te gebruiken in een foto. Laat de jurk dansen of draaien. De speelse shot laat zien dat je enorm geniet van je jurk en dat je er helemaal lekker in voelt.

De glamoureuze foto van de bruidsjurk


Het is geen echte fotoshoot als je hebt geposeerd als een beroemde filmster. Zoek een mooi decor en laat je vastleggen als een celeb. Strike a pose!

Foto van de sleep van de trouwjurk


Heb je een grote sleep? Laat de fotograaf ‘m helemaal uitspreiden voor je en fotograaf vanuit verschillende hoeken, zodat alle aspecten van die prachtige sleep naar voren komen.

Foto van de bruidsschoenen


Til je jurk op zodat je bruidsschoenen zichtbaar zijn voor een speelse foto. De bruidsschoenen zijn ook een belangrijk onderdeel van de outfit, maar worden vaak vergeten omdat je ze niet vaak zien onder de jurk.

Foto van zittende bruid


Laat de bruid plaatsnemen op een stoel, een mooie trap of zelfs in het gras (denk aan de vlekken, gebruik kleden) en fotograaf haar zittend. De jurk zal mooi om de bruid heen vormen en geeft een sprookjesachtig effect.

Waaierige foto van bruidspaar


Water en wind zijn twee elementen die hele mooie dingen doen met een bruidsjurk. Alleen de bruid heeft weinig zin om te gaan zwemmen op haar trouwdag, dus moet je het met wind doen. Laat de wind spelen met haar jurk en neem spectaculaire foto’s. Super romantisch, vooral gecombineerd met een kus.

Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation