Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Hoe plan ik een bruiloft? | Tips & tricks

Ga je zelf trouwen of ben je gevraagd als weddingplanner voor de bruiloft van je vriend(in), zus of broer, dan vraag je jezelf vast af hoe je een bruiloft plant. Waar begin je, wat mag er niet ontbreken en wat maakt een bruiloft uniek?


Planning tips voor een bruiloft


Voor elke bruiloftsplanning geldt: begin op tijd. Er zijn veel dingen die je moet regelen en dat gaat je niet lukken tenzij je heel erg op tijd begint. Liever te vroeg dan te laat! Maak een lijst met dingen die niet mogen ontbreken op de bruiloft. Bijvoorbeeld faciliteiten, zoals een feesttent plus de aankleding en catering met voldoende gevarieerde hapjes en drankjes.


En entertainment, zoals een dj of een andere vorm van muziek


Ook de bruidstaart is niet in een weekje tijd gemaakt en vraagt dus om een goede planning. Vergeet uiteraard je eigen trouwjurk en trouwpak niet... Of de bruidssuite, of de trouwringen, of de visagist. Wat moet er toch veel gebeuren!

Ga naar Entertainment professionals

Gekke extraatjes maken bruiloft uniek


Als je de basis op papier hebt en de belangrijkste dingen hebt geregeld, kan je bedenken welke gekke extraatjes je graag wilt zodat je bruiloft uniek wordt. Denk aan een cocktailbar, een bijzondere entree, het gebruik van dieren op je bruiloft (denk aan je hond die de ringen brengt, je paard dat fungeert als trouwvervoer of het loslaten van ballonnen) of een dansworkshop voordat jullie met al je gasten de dansvloer betreden.

Lees ook Cocktailbar op je bruiloft

Een dance off is ook een leuke manier om het dansen (ont)spannender te maken


Of wat dacht je van een gekke dresscode voor de latere uurtjes? Het inhuren van een cabaretier of een andere artiest kan ook prima voor de rustige uurtjes op een bruiloft.

Toch liever een professionele weddingplanner?
Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation