Een originele huwelijksnacht

Je kan natuurlijk na de huwelijksvoltrekking een hotelkamer boeken op dezelfde plek. Maar waarom zouden jullie niet gelijk in de auto of het vliegtuig springen om te overnachten op een van de meest romantische plekjes op aarde.

haventopkraan


Lekker dicht bij huis! In Harlingen kun je slapen in een Haventopkraan uit 1962. Jullie slapen in het machinehuis, met dakterras op 17 meter boven de grond. Met een adembenemend mooi uitzicht. Mocht de kraan niet wat voor jullie zijn kunnen jullie ook nog in een vuurtoren of reddingsboot trouwen.

In een zilvermijn


In Zweden ligt de Sala Silvermine waarin op 155 diepte, tussen tunnels, grotten en ondergrondse meten een suite ligt. Echt een sprookje. De gids brengt jullie met een mooie rondleiding naar de suite die voorzien is van een mand vol met lekker eten en drinken en een intercom radio. Mobiele telefoons werken niet zo diep onder de grond en de gids haalt jullie in de ochtend pas weer op.

Whitepod iglo’s


Op 1700 meter hoogte, midden in de Zwitserse Alpen staat een ecologisch kamp met whitepod iglo’s. De pod is een koepelvormige tent op een houten platform in de sneeuw. De koepels hebben geen elektriciteit maar wel kaarsen en een open haard. Wie heeft er ook elektriciteit nodig tijdens de huwelijksnacht, die maken jullie zelf wel…

Onder het Noorderlicht


Dit vind ik persoonlijk toch wel de grote topper! We blijven in de sneeuw maar nog een stuk noordelijker. In Lapland ligt het Kakslauttanen Hotel and Igloo Village, waar je in een glazen iglo kan slapen. Vanuit het bed kunnen jullie samen naar het beroemde Noorderlicht kijken.

Saskia Baggen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation