Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

De populairste trouwauto's

Alles voor de ceremonie is in kannen en kruiken, maar hoe plan je je ritje ernaartoe? Er zijn zoveel leuke auto’s waar je uit kunt kiezen of misschien wil je met paard en wagen? We zetten hier de leukste mogelijkheden voor je op een rijtje, maar eerst: waar moet je rekening mee houden voordat je een keuze maakt?

Bedenk het volgende

Er zijn een paar factoren die je waarschijnlijk mee wilt nemen in je besluit. Zo wil je natuurlijk dat je vervoer naadloos aansluit bij het thema van je trouwdag. Een moderne sportwagen is nu niet bepaald het perfecte ritje voor een fairytale wedding. Ten tweede: als je foto’s wilt maken met de auto, kies dan een auto die de perfecte uitstraling heeft die je graag terugziet in je trouwalbum!

De leukste trouwauto's

Dan rest je nog het kiezen van de auto. Om wat inspiratie op te doen, hier een overzicht van mogelijkheden.

Oldtimer

Volgens een recente enquête had maar liefst 31 procent van de soon-to-be-wed’s hun hart gezet op een oldtimer. Het waren voornamelijk de vrouwen die deze mogelijkheid op nummer een van hun verlanglijstje zetten. Oldtimers zijn met uitstek de perfecte voertuigen voor bruiloften met een vintage stijl. Bovendien geeft zo’n auto de zwartwitfoto's extra nostalgie. De Rolls Royce is zeer populair en versterkt de klassieke look van de bruid en de bruidegom. Ook de vroegere versie van de Mini en de Fiat 500 zijn populair.

Paardenkoets

26 procent van de respondenten gaf aan dat ze het liefst met paard en wagen naar de ceremonie worden gereden. Een voordeel van de paardenkoets is dat het bij veel verschillende thema’s past. Of je als koppel nu een landelijke bruiloft wilt, een fairytale wedding of een klassiek of vintage thema: met een ritje met de koets kun je eigenlijk niet fout gaan. Wanneer je zelf paarden hebt die je voor de koets kunt spannen is dit bovendien een geweldige manier om je ‘huisdieren’ bij de bruiloft te betrekken.

Sportwagen

10 procent werd het liefst naar de ceremonie toe gereden in een sportwagen. Het behoeft bijna geen uitleg dat het vooral mannen waren die dit type auto wel zagen zitten. Toch is zo’n rit in een Aston Martin voor zowel bruidegom als bruid waarschijnlijk een hele belevenis.

Limousine

Wie wil er nu niet rondgereden worden in een limousine? 9 procent gaf aan dat dit de auto is die ze graag voor hun bruiloft willen huren. Het leuke is dat er in een limo genoeg plaats is voor je vrienden, zodat je alvast kunt beginnen met vieren wanneer je van de ceremonie naar het feest gereden wordt!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation