Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Waarom toeteren gasten bij een bruiloft? Trouwstoet & trouwauto weetjes

Als je een trouwstoet voorbij ziet komen met toeterende gasten, geef je dat vanzelf een blij gevoel. In dit artikel gaan we in op alles wat je wil weten rondom de trouwstoet en -auto (en of dat toeteren nu eigenlijk mag!).

© CookieWei | Shutterstock·com

Zie jij ook wel eens een trouwstoet die toetert voorbijkomen?

Een trouwstoet met vrolijke mensen die uitgelaten toeteren en hun auto's hebben versierd; het is een traditioneel gezicht en je wordt er vanzelf blij van.


Lees meer Inspiratie artikel over Trouwauto's


Voorop in de stoet de trouwauto van het bruidspaar

Het is vanzelfsprekend dat de eerste auto in de trouwstoet de auto is waar het bruidspaar in zit. Deze auto herken je vanzelf, want meestal wordt de auto extra versierd met (witte) lintjes of strikken, ballonnen en/of mooie bloemen.

Toeterende bruiloftsgasten volgen de trouwauto om boze krachten te verdrijven

Het schijnt zo te zijn dat bruiloftsgasten door te toeteren willen zorgen dat er geen boze krachten in het huwelijk komen. Om diezelfde reden worden ook blikjes achter de trouwauto gebonden.

Traditie en gebruik bij Turkse bruiloften

In sommige culturen is het toeteren in de bruidsstoet een traditie, zoals in de Turkse en Marokkaanse cultuur. Een toeter trouwstoet rijd voorbij, zodat iedereen weet (en hoort) dat er een bruidspaar langs komt. Hoe leuk is dat!

Is toeteren strafbaar? Ja en welke boete betaal je anno 2024?

Het is natuurlijk een feestelijk moment en veel mensen toeteren in een trouwstoet, maar officieel is toeteren strafbaar. Wist je dat het maar liefst 280 euro kost als je in een auto of op een motor onnodig toetert? Let er op dat je je altijd aan de verkeersregels houdt.

Blog op trouwen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation