Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Budget trouwkaarten | Kosten & tips

We kunnen het allemaal merken: het zijn dure tijden. De recessie raakt ons allemaal, maar jullie bruiloft staat nu eenmaal al op de planning. Waarop kun je besparen tijdens de bruiloftsplanning? In dit artikel geven we je enkele tips.

Enkele trouwkaarten


De meeste trouwkaarten zijn dubbele kaarten, maar je kunt bezuinigen en geld besparen door te kiezen voor enkele kaarten. Nog een stapje goedkoper is om de envelop ook weg te laten, maar dan is alle informatie die je op de trouwkaart zet wel publiekelijk. Enveloppen weglaten zouden we dus niet aanraden. Bezuinigen en rekening houden met het milieu? Verstuur een digitale uitnodiging.

Ga naar Enkele Trouwkaarten

Zelf trouwkaarten maken en printen


Nog een andere optie is zelf trouwkaarten maken en uitprinten. Ook hier weer de notitie dat je met online programma’s hele leuke online trouwkaarten kunt maken. Zelf trouwkaarten maken en printen is niet echt goed voor het milieu. Door te kiezen voor een digitale variant, bespaar je veel papier en inkt.

Ga naar Zelf trouwkaarten maken en printen

Kiezen voor een budget kaart bij een trouwkaarten specialist


Elke trouwkaarten specialist heeft ook budget opties, dus als je wil besparen op de trouwkaarten, betekent dit niet dat je geen specialist in de arm kunt nemen. Vraag welke opties de trouwkaarten specialist heeft voor een zachtere prijs, en bedenk zelf ook wat je bereid bent om op te geven. Bijvoorbeeld: afdrukken in zwart-wit, het type papier, grootte van het kaartje. Laat andere kaartjes weg, zoals de save the date en het RSVP.

Ga naar Trouwkaarten specialist

Trouwkaarten Kruidvat


Bij de Kruidvat kun je ook hele leuke budget trouwkaarten vinden. Deze zijn zelfs nog te personaliseren door je eigen foto te uploaden. Zo heb je toch een persoonlijke kaart voor een leukere prijs.

Ga naar Trouwkaarten Kruidvat

Wat is een normale prijs voor een Trouwkaartje?


Gemiddeld kosten trouwkaarten ongeveer €250 euro voor honderd kaarten. Honderd kaarten klinkt misschien veel, maar daar zit je zo op. En als je ze met de hand wil schrijven, kan het nog wel eens gebeuren dat je een foutje maakt en een nieuwe kaart nodig hebt. Kan je het toch met minder af, bijvoorbeeld met 50 trouwkaarten? Dan kost dit je ongeveer €130 euro. Besparen op de trouwkaarten klinkt misschien niet heel winstgevend, maar als je dit met vier van soortgelijke kostenposten doet, scheelt het je al gauw duizend euro. Meer tips over besparen op je bruiloft? Bekijk ook onze andere artikelen.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation