Bruiloftsuitnodigingen verstuurd, wanneer RSVP?

Eigenlijk is een uitnodiging voor de bruiloft anders dan een RSVP, het zijn twee aparte dingen. De RSVP-kaart wordt tot een half jaar voor de bruiloft verstuurd en een uitnodiging tot zes weken voor de bruiloft. Ze worden echter ook wel eens samen in één envelop verstuurd. Wanneer jullie een antwoord willen, kan je zelf bepalen.

Bruiloftsuitnodigingen verstuurd, wanneer RSVP?

Antwoordtermijn van de RSVP


Sommige bruiloftsgasten zullen direct reageren of ze op jullie bruiloft kunnen komen of niet, maar andere bruiloftsgasten (helaas in veel gevallen de meeste) laten op hun antwoord wachten. Dat kan als bruidspaar lastig zijn, omdat je voor veel zaken toch moet weten hoeveel gasten er globaal komen. In de meeste gevallen zet het bruidspaar een einddatum op de RSVP, als gasten voor die tijd niet hebben aangegeven of ze komen, kan je een middagje uittrekken om iedereen even te bellen of te appen met de vraag of ze komen of niet. Je kunt er dan ook bij vermelden dat je er van uit gaat dat ze niet komen als ze niet reageren.

Bruiloftsuitnodigingen verstuurd, wanneer RSVP?

Bruiloftsgasten zeggen af, en nu?


Wees voorbereid op het feit dat er altijd mensen gaan afzeggen. Het is simpelweg onmogelijk om een datum te kiezen waarop iedereen waarvan je wil dat hij erbij is, beschikbaar is. Mocht je het wel voor elkaar krijgen, dan is dat een uniek moment. Wees dus niet teleurgesteld en trek het je niet persoonlijk aan als er voor je gevoel veel mensen afzeggen: gemiddeld zegt 10% van de genodigde gasten de bruiloft af. Wat je wel kunt doen met diegenen die aangaven niet te kunnen, is hen opbellen en aanbieden of ze na de bruiloft een keer op de koffie of borrel willen komen.
Bruiloftsuitnodigingen verstuurd, wanneer RSVP?

Is een RSVP sturen nodig?


Nodig of verplicht is het versturen van een RSVP niet, veel Nederlanders vragen gewoon op hun bruiloftsuitnodiging of de gasten even willen melden of ze komen of niet. Voor jezelf is het misschien wel handig, vooral als je veel rekening moet houden met het aantal gasten of misschien wel het type gasten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij de tafelzetting. Als je een RSVP wil versturen, doe dit dan een poosje voordat je de echte bruiloftsuitnodigingen verstuurt.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation