Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Zenuwachtig voor ceremonie foto’s? Lees hier tips!

Ben je nerveus of de foto’s tijdens de ceremonie wel mooi uitkomen? Je hebt op dit moment over het algemeen weinig tijd om te poseren. Als een foto mislukt, kan je het niet even opnieuw doen. Daarom hebben wij in dit artikel super handige tips voor altijd een geslaagde foto tijdens de ceremonie!

Rustig naar het altaar lopen


Het is dan misschien een heel spannend moment, maar neem je tijd om rustig naar het altaar te lopen. Neem kleine stapjes en pauzeer desnoods heel kort bij elke stap. Zo voorkom je dat je uit zenuwen naar het altaar rent (al snappen we heel goed dat je gewoon heel graag wil trouwen) en voorkom je gekke foto’s.

Je bruidsboeket op de hoogte van je navel houden


Het bruidsboeket heb je natuurlijk vast terwijl je naar het altaar loopt. Houd hem niet nonchalant langs je zij, maar houd hem met twee handen vast ter hoogte van je navel. Zo kom je altijd mooi op de foto!

Vraag de trouwambtenaar bij de kus het altaar te verlaten


Als je elkaar de belangrijkste kus van je leven geeft, wil je niet dat daar iemand bij op staat. Overleg van tevoren met de trouwambtenaar of hij/zij uit beeld wil verdwijnen zodra het moment van de kus is aangebroken. Natuurlijk kan Photoshop een heleboel, maar het is makkelijker als er niemand bij op staat.

Kus wat langer voor een goede kus foto


Je bent misschien geneigd om een hele snelle kus te geven, misschien omdat je dat zo gewend bent of toch weer om die vervelende zenuwen. Doe het echter rustig aan en blijf iets langer plakken. Extra tip: oefen de lange kus van tevoren, want als je te hard op elkaar mond drukt, dan kunnen je lippen of je neus er gek op staan. Een ‘filmkus’ ziet er mooier uit en vergt slechts heel weinig contact.

Stop halverwege het altaar en geef elkaar nog een kus


Lopen jullie weg? Stop dan halverwege het gangpad nog even om elkaar een kus te geven. Dit is een liefdevol moment waarbij ook de gasten op de foto komen. Zo hebben jullie al twee kusmomenten op de foto staan.

Succes met het maken van de foto’s tijdens de ceremonie!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation