Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wie betaalt traditioneel de trouwring? | Trouwtradities

Wil je het allemaal doen volgens de tradities of gaan jullie voor een modern trouwconcept? Ook voor het betalen van de trouwringen zijn daar verschillende meningen en wensen over. In dit artikel geven we alle informatie!

Dol op trouwtradities?

Houden jullie van die echte trouwtradities? Dat heeft zeker zijn charme. De man gaat op de knie voor de vrouw voor het aanzoek, en op de avond voor de grote dag slapen jullie niet samen. De bruidegom ziet de jurk niet voor de bruiloft, en zo zijn er nog heel wat meer tradities rondom een bruiloft!

Waar komt de traditie van de trouwring vandaan?

Een trouwring is hét symbool van eeuwige trouw. De Romeinen gaven elkaar al ringen om de verbondenheid tussen man en vrouw aan te geven.

Lees ook Welke trouwring voor een man?

Bruid betaald voor de ring van de bruidegom

Was het vroeger traditie dat de bruidegom de verlovingsring en de trouwring voor de bruid betaalt, ook dat is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. In een moderne relatie zie je steeds vaker dat de bruid voor de ring van de bruidegom betaalt.

Bruidegom betaald voor de ring van de bruid

Op zijn beurt betaalt de bruidegom voor de ring van de bruid. Zo delen jullie de kosten eerlijk.

Toch samen de trouwringen kopen?

Vind je het wel zo gezellig en mooi om samen de ringen te kopen? Samen de ringen uitzoeken en betalen is vandaag de dag heel gebruikelijk.

Ga naar Trouwringen professionals

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation