Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welke ring voor een Moslim bruid & bruidegom

Iedere cultuur heeft zijn eigen tradities, hoe mooi is dat! In dit artikel leggen we uit hoe het zit met de Islamitische gebruiken rondom de trouwringen.


Ga naar Minouche en Rûne voor á la ringen


Moslims hebben andere tradities trouwringen

Regels en gebruiken zijn in elke cultuur anders. Moslims hebben andere tradities als het gaat rondom de trouwringen. Het is aan jullie of je vasthoudt aan deze tradities of dat jullie het wat meer los (kunnen of willen) laten.

Hoe duur moet de trouwring zijn voor de bruid?

Volgens de wetten van de Islam hoort de bruidsschat vastgesteld te worden op basis van de draagkracht van de man. Vandaag de dag gaat het vaak vooral om een symbolische bruidsschat. Bijvoorbeeld door een sieraad te schenken. Er is altijd de keuze uit verschillende soorten karaat goud, al naar gelang het budget.

Trouwring Islam welke hand?

Mensen met een Islamitische achtergronden dragen meestal de trouwring rechts. Meestal, want in sommige landen wordt de trouwring wél links gedragen.

Moslim mannen mogen traditioneel geen goud dragen

Goud dragen is traditioneel voorbehouden aan de Islamitische vrouw. De koran verbiedt mannen om gouden sieraden te dragen.


Lees ook Dragen mannen ook verlovingsring?


Alternatief edelmetaal voor moslim mannen

Gouden sieraden zijn echt exclusief voor de vrouw, maar dat betekent niet dat Islamitische mannen geen ring kunnen dragen! Kies daarom voor een ander edelmetaal. Denk onder andere aan zilver, palladium of platina. Laat je door een goede juwelier voorlichten en bekijk de mogelijkheden.


Lees ook Welke trouwring voor een man?Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation