Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Unplugged bruiloft of juist social media wedding?

Sommige bruidsparen zweren erbij: een unplugged bruiloft waarbij niemand gebruik mag maken van zijn mobiele telefoon. Je hebt immers niet voor niets gekozen voor dure bruidsfotografie om de grote dag vast te leggen. Andere bruidsparen vinden de ‘social media wedding’ juist weer he-le-maal geweldig. Waar kiezen jullie voor? In dit artikel lees je de voor- en nadelen van beide soorten bruiloft en hoe je een mooie combinatie van allebei kunt organiseren.

Voordelen unplugged bruiloft

Voorstanders van een unplugged wedding willen het liefste helemaal geen telefoons op hun bruiloft. Dat is moeilijk te eisen van je bruiloftsgasten, maar je kunt iedereen wel vragen om de telefoons op stil te zetten en vooral om geen foto’s te maken van de bruiloft. Want daar gaat het eigenlijk om: dat de bruidsfotograaf goed zijn/haar werk kan uitvoeren en geen foto’s krijgt waarop mensen continu met hun telefoon in de handen staan. Of erger: dat de fotograaf wordt geblokkeerd door iemand die een kiekje wilde maken met de telefoon. Dat wil je natuurlijk niet, want dan mis je de kans op een geweldige bruidsfoto. En je weet: op een bruiloft kan je geen momenten opnieuw doen.

Nadelen unplugged wedding

Toch zit er ook een nadeel aan de bruiloft zonder mobieltjes. Van de bruidsfotograaf heb je er maar één - en er zijn tientallen gasten met een smartphone. De kans is groot dat bruiloftsgasten hele andere momenten beleven dan de fotograaf, bijvoorbeeld wanneer de fotograaf al naar huis is. Dan kan het juist leuk zijn om ook die kant van de bruiloft vastgelegd te hebben, ook al zijn die foto’s dan niet zo goed of mooi. Leuk zijn ze wel! En dat is ook de grootste reden voor bruidsparen die wél van de social media wedding houden: je ziet álles, dus je maakt ook veel herinneringen aan de dag!

Mix tussen unplugged en social media wedding

Bij een social media wedding wordt er zo veel mogelijk gedeeld van de bruiloft. Iedereen mag een kiekje maken en posten. Een foto met je iPhone is zo gemaakt, dus om alles een beetje georganiseerd te houden kun je een speciale Facebook-pagina aanmaken voor jullie bruiloft of een hashtag bedenken die de gasten kunnen gebruiken. Wil je niet alles op internet hebben, maar wil je het ook niet geheel verbieden dat gasten foto’s maken met hun telefoon? Maak dan direct bij de uitnodigingen of de save the date kaarten duidelijk dat er momenten op de dag zijn waarop er geen foto’s gemaakt mogen worden. Bijvoorbeeld tijdens de ceremonie. De fotograaf heeft dan alle ruimte om foto’s te maken en de gasten zijn niet afgeleid. Tijdens het avondfeest kun je de foto’s die de gasten maken direct laten uploaden en laten zien op een groot scherm. Nog een voordeel van de social media wedding is dat je direct foto’s hebt om terug te kijken. Zo geniet je direct de volgende ochtend al van geweldige herinneringen, en wie weet zie je dingen die je zelf niet hebt meegekregen die dag!

Wat zeggen jullie, gaan jullie unplugged, volledig op social media of een mix hiervan?

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation