Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de zomervakantie? Check de voor- en nadelen

Trouwen in de zomer is verreweg het meest populair. Mensen hebben zin in een feest, het weer werkt (meestal) mee en aansluitend ga je lekker op vakantie. Overweeg je een zomerbruiloft midden in de zomervakantie, kijk dan eerst goed naar alle voor- en nadelen voordat je een datum plant!

Trouwen in de zomervakantie

Lange dagen, zwoele nachten

Wat veel mensen heerlijk vinden van de zomer, zijn de lange avonden. Het is lang licht, dus jullie feest kan tot in de kleine uurtjes buiten plaatsvinden. Dat is direct voordeel twee: als je niet echt pech hebt met het weer, kun je lekker buiten trouwen. Ideaal als je een beachwedding of een tuinfeest voor ogen hebt. De zomervakantie is ook het perfecte moment voor het schenken van heerlijke cocktails. En heb je een bruiloft in gedachten met foodtrucks, dan creëer je in de zomer eenvoudig een festivalsfeer.

Trouwen in de zomervakantie outfit

Outfit en decor

Op de trouwfoto’s ziet een weelderige tuin als decor (zeker met een stralende zon en blauwe lucht) er natuurlijk ook beter uit dan kale struiken en een grauwe lucht. Tot slot hoef je wat betreft je outfit niet rekening te houden met beperkingen. Een blote rug of diep decolleté: het is aan jou, want echt koud zal het niet zijn!

Trouwen in de zomervakantie warm

Trouwen in de zomervakantie

Toch zijn er niet alleen maar voordelen te bedenken voor een zomerbruiloft. De zomervakantie lijkt een ideaal moment om te trouwen, want veel mensen zijn vrij. Maar bedenk wel dat het ook de periode is dat veel mensen zelf op vakantie gaan of uitjes gepland hebben. Ook bedrijven hebben soms een zomerstop, wat het lastig maakt om jouw bruiloft optimaal te plannen. Op populaire (foto)locaties, zoals het strand, is het daarnaast extra druk met dagjesmensen!

trouwen in de zomer met regen

Hollands weertje als je gaat trouwen in de zomervakantie

Natuurlijk is de kans op goed weer het grootst in de zomermaanden, maar Hollands zomerweer betekent ook af en toe een plensbui. Hou er rekening mee dat je een back-up plan hebt als je in de buitenlucht wil trouwen. Het zou jammer zijn als het weer roet in het eten gooit.

Trouwen in de zomervakantie afkoelen

Of te heet?

Het weer kan ook op een andere manier spelbreker zijn: lekker warm is fijn, maar krijgen we zo’n extreme hitte als afgelopen zomer, dan is dat zeker niet prettig. Het brengt allerlei problemen met zich mee: gasten raken oververhit, de taart smelt waar je bij staat en bloemen verwelken à la minute. Tot slot is trouwen in de zomer populair, waardoor trouwlocaties eerder vol zullen zitten. Kortom: het komt altijd aan op een goede planning en voorbereiding!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation