Tips om je hond op de trouwfoto te zetten

Wil je jouw trouwe viervoeter mee naar je bruiloft en graag ook op de trouwfoto’s laten zetten? Dat kan nog wel eens een hele uitdaging worden, want honden hebben nu eenmaal een eigen willetje en snappen niet dat trouwfoto’s heel belangrijk zijn. Met deze tips staat jouw lobbes perfect op de trouwfoto!

Hond op trouwfoto zetten


Geheim nummer één: breng koekjes mee. Heel veel koekjes. Je hond gaat mee naar een vreemde locatie, met vreemde mensen en vreemde apparaten... Dat is überhaupt al een dikke beloning waard. Een beloning kan ook zijn favoriete speeltje zijn. Spelen is tevens een goede manier om even de spanning kwijt te raken.

Bekende fotolocatie kiezen


Tip nummer twee is het kiezen van een voor je hond bekende locatie. Je gaat vast wel eens op hele mooie plekken wandelen met je hond. Het helpt voor de hond heel erg als hij op een bekende locatie is. Dan is hij minder onzeker en staat hij mooier op de foto. Bovendien weet jij dan ook de beste plekjes voor een goed kiekje!

Bruidsfotoshoot op verschillende momenten


De derde tip is de fotoshoot verdelen over de dag. Een hond kan niet urenlang achter elkaar poseren. Neem voldoende pauzes en laat de hond tussendoor spelen of rusten. Begin de eerste fotoshoot in je nettere kleding, zodat je niet bang hoeft te zijn voor vlekken.

Nerveus voor de bruidsfoto


Honden voelen haarfijn aan als je boos, verdrietig of nerveus bent. Ben je zenuwachtig voor de fotoshoot? Haal een paar keer diep adem en gedraag je volkomen normaal. De kans is dan klein dat je hond het zenuwachtige gedrag overneemt.

Kies de juiste bruidsfotograaf


Het kiezen van een goede bruidsfotograaf is nog belangrijker wanneer je ook je hond op de trouwfoto wil hebben. Jullie moeten niet alleen een klik hebben met de fotograaf, hij of zij moet ook met dieren overweg kunnen en ervaring hebben met het fotograferen van honden.

Geef je hond bruidsaccessoires


Geen grapje. Geef je hond een schattige bow tie of een bloemenkrans waardoor duidelijk wordt dat het trouwfoto’s zijn. Daarnaast heb je gewoon een excuus om je hond eens een super schattige outfit aan te trekken.

Neem een vriend of familielid mee


Neem iemand mee die je hond goed kent en die de hond kan overnemen als je van fotolocatie wisselt of een pauze inlast. Zo kan ook je hond even ontspannen bij iemand die hij goed kent.

Groom vijf dagen van tevoren


Nog even een last minute groomingsessie voor je hond is niet verstandig. Als je de hond een dag voor de bruiloft gaat borstelen, kan hij op de foto eruit zien alsof hij aan het verharen is en dat is niet erg mooi.

Sanne van Bortel

Zoek je trouwaccessoires voor de hond? Ga naar Funky Dogs


De hond op je bruiloft


In menig huishouden is de hond echt onderdeel van het gezin. Daarom mag dit harige familielid dan ook niet ontbreken op de bruiloft. LEES MEER...


Op de foto met andere huisdieren
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation