Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Sieraad laten maken van oud goud omdat jullie gaan trouwen

Gaan jullie trouwen en ben je nog op zoek naar trouwringen? Misschien heb je het goud daarvoor gewoon wel in huis! Veel mensen hebben oude sieraden waar ze niets meer mee doen maar die ze toch niet willen verkopen. Gebruik het goud voor een nieuw sieraad, bijvoorbeeld jullie trouwring!

Wat kun je maken van oud goud?

Het ‘oude’ goud wordt omgesmolten en gebruikt in een nieuw ontwerp. Heb je slechts een enkele oorbel over, dan is dat misschien niet genoeg voor een compleet nieuw sieraad. Dat is geen probleem; er wordt dan nieuw materiaal gebruikt ter aanvulling.


Lees ook Zilveren trouwring laten maken van je oude sieraden


Hoeveel gram weegt een gemiddelde trouwring?

Een gemiddelde trouwring weegt zo’n 3 gram.

Wat kost een ring laten maken van eigen goud?

Als je een ring laat maken van eigen goud, is dat zeker goedkoper dan een compleet nieuwe ring uitzoeken. Je hebt immers het goud zelf aangeleverd en betaalt dus voor het ontwerp en het maken van de ring. Een richtprijs is lastig te noemen, want het ligt helemaal aan het ontwerp en of je bijvoorbeeld ook edelstenen in de ring wil laten verwerken. Tip: vertel wat jouw budget is, en pas daar het ontwerp op aan!


Lees ook Trouwringen laten maken van oud goud | Goudsmid


Wat kost een steentje in een ring te laten maken

Ook dat is afhankelijk van welk soort steentje je wil en hoe ingewikkeld het ontwerp is. Geef jouw budget aan en bespreek wat daarvoor mogelijk is.

Herinneringssieraad laten maken

Heb je sieraden van je ouders of schoonouders, of van je opa’s en oma’s misschien wel? Laat er een mooi herinneringssieraad van maken! De oude sieraden zijn misschien niet jouw smaak, maar als je het goud gebruikt voor een nieuw sieraad, krijgt het toch een grote symbolische waarde.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation