Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Redenen om geen verlovingsfeest te geven

De meeste mensen willen dolgraag vieren dat ze gaan trouwen en organiseren hiervoor een verlovingsfeestje of vrijgezellenfeestje, maar soms heb je daar geen tijd voor of geen zin in. Lees hier vijf redenen waarom je geen verlovingsfeestje zou willen houden!

Gasten wonen ver weg

Als je veel familie of vrienden hebt die in andere steden of zelfs andere landen wonen dan jullie, waardoor het lastig is om ‘even’ langs te komen voor een feestje, kan je ervoor kiezen om het verlovingsfeestje over te slaan. Op de bruiloft zullen ze ook al aanwezig zijn, dus je kunt ervoor kiezen om één dag voor de bruiloft alsnog iets leuks te doen.


Lees ook Verlovingsfeest in de winter vieren


Je hebt te weinig tijd

De bruiloft is al over een paar maanden en je hebt geen vrij weekend meer dat je kunt gebruiken voor een feestje. Streep het dan gewoon van je lijstje en focus je op de bruiloft en alle dingen die er nog geregeld moeten worden. Denk eraan dat je ook nog vrije tijd voor jezelf nodig hebt, zodat je niet stapelgek wordt van de drukke planning en alle dingen die nog moeten gebeuren.

Feest plannen te intensief

Het plannen van een verlovingsfeestje kan net even teveel zijn bovenop het plannen van een bruiloft. Soms voelt het zelfs alsof je een tweede bruiloft aan het plannen bent en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kies voor je eigen rust, vooral als je geen familieleden of vrienden hebt die bereid zijn te helpen met het voorbereiden van verschillende zaken. Tip: kijk kritisch naar hoe gestresst je wordt van het plannen van je bruiloft. Vind je dat al teveel? Laat het verlovingsfeest dan achterwege. Gaat het allemaal van een leien dakje? Dan kan een feestje best ernaast!


Lees ook Vrij vragen voor je aanzoek en verlovingsfeest


Je doet liever iets anders

Zit je niet te wachten op een dag lang cadeautjes ontvangen en openen, eindeloos spelletjes doen, versjes en liedjes aanhoren en gezamenlijk lunchen? Dat is helemaal okay – skip het feestje en doe lekker wat je wel leuk vindt om te doen, zoals een picknick, een avondje bowlen of een dinertje.

Je hoeft geen cadeaus

Veel mensen geven een verlovingsfeestje zodat ze cadeautjes kunnen krijgen die hun helpen met het financieren van de bruiloft of het aankleden van de bruiloft. Als je echter geen cadeautjes wilt hebben, kan je altijd vragen of gasten een donatie willen doen aan een goed doel of sla het hele cadeautjes-geven en dus het feestje over. Het is helemaal aan jou!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation