Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Vrij vragen voor je aanzoek en verlovingsfeest

Als je gaat trouwen, moet je op tijd vrij vragen op je werk voor het feest. Voor je bruiloft krijg je twee tot vier vrije dagen en deze kun je ver van tevoren inplannen, maar hoe zit het met het aanzoek en je verlovingsfeest?

Dag vrij voor verloving

Het ten huwelijk vragen van de liefde van je leven is best wel een big deal. Je wil het goed voorbereiden en echt iets speciaals en persoonlijks doen. Werkgevers zijn echter niet verplicht om je een dag vrij te geven voor een huwelijksaanzoek. Een aanzoek kun je immers ook ’s avonds of in het weekend doen. Je kunt wel overleggen met je werkgever indien je iets groots van plan bent, waardoor je echt een vrije dag nodig hebt. Veel werkgevers willen graag een goede werkrelatie kweken en vinden het geen probleem om een dag vrij te geven hiervoor. Vraag wel op tijd een vrije dag aan, want op het laatste moment vrij vragen kunnen veel werkgevers niet waarderen in verband met een drukke planning of feestdagen.

Vrij vragen voor verlovingsfeest

Nadat je verloofd bent, wil je dit natuurlijk vieren. Je wil een weekendje weg met je verloofde of je wil het vieren met goede vrienden en familie. Daarvoor zou je graag dagje bij aan het weekend willen plakken. Wederom is je werkgever niet verplicht om je hiervoor vrij te geven, maar in goed overleg kan het best zo zijn dat hij bereid is om je een vrije dag te laten opnemen. Ook hier geldt: wees op tijd.

Verplichte vrije dagen

Omtrent een huwelijk is er wel een aantal dagen waarop je verplicht vrij krijgt om je huwelijk te vieren. Je werkgever is verplicht vrij te geven op de dag waarop je in ondertrouw gaat, hier krijg je één vrije dag voor. Voor je eigen bruiloft krijg je twee tot vier vrije dagen, afhankelijk van de CAO. Gaat iemand in je familie trouwen? Hiervoor krijg je één vrije dag, met de voorwaarde dat je de bruiloft bijwoont. Als je een jubileum van jezelf viert, krijg je ook één vrije dag. Genoeg tijd voor een mooi feestje!
Telst: Sanne van Bortel


Vrij vragen van werk voor je huwelijksreis

Iedereen kan je vertellen dat de dagen rondom je bruiloft enorm snel voorbij gaan. Een paar dagen extra vrij of een mooie huwelijksreis erbij aanplakken is dus heel aantrekkelijk. Hoe lang krijg je volgens de wet vrij om je kersverse huwelijk in te luiden? LEES MEER...

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation