Mooie huid krijgen voor je bruiloft? Dit moet je eten

Afvallen en een mooiere huid krijgen bereik je het snelste door je voedingspatroon aan te passen. Het helpt natuurlijk ook om je af en toe eens lekker in het zweet te werken, maar de basis ligt bij wat je eet. Wij helpen je vast op weg met nuttige producten voor een mooi lijf en een mooie huid!
Mooie huid wat eten

Chocolade voor een mooie huid


Veel natuurlijke producten zorgen voor een mooie huid met een gezonde gloed én passen goed in een dieet (mits niet teveel consumeerd). Donkere chocolade bijvoorbeeld. Van donkere chocolade krijg je geen acné, zoals vaak wordt beweerd, maar kan je huid helpen beschermen tegen zon. Rauwe cacao bevat anti-oxidanten die veroudering tegengaan. Af en toe een stukje pure chocolade kan dus helpen tegen fijne lijntjes in je gezicht. Hoe puurder, hoe beter! Daarnaast maakt donkere chocolade gelukkig. Als je het eet, laten je hersenen een stofje los waardoor je geluksgevoel verhoogd wordt.

Mooie huid wat eten

Walnoten voor een gladde huid


Wist je dat walnoten vol zit met omega-3-vetten en vitamine E? Deze twee stoffen zorgen voor een gladde huid. Walnoten beschermen je haar ook tegen zonnestralen en laten je lokken stralen. Bovendien zijn walnoten enorm veelzijdig: gooi een handjevol door je salade, pasta of dessert.

Mooie huid wat eten

Vitaminenbom tegen huidveroudering


Een portie vitaminen is voor elk lichaam goed. De beste manier om snel en gemakkelijk veel vitaminen binnen te krijgen is met spinazie. Spinazie bevat maar liefst vitamine C en E en beta-caroteen. Deze drie vormen samen een krachtige mix tegen veroudering door UV-licht. Dat betekent echter niet dat je geen zonnebrandcrème meer hoeft te dragen.

Mooie huid wat eten

Dik, glanzend haar? Eet linzen!


In linzen zitten heel veel proteïnen en ijzer. Wil je sterker haar? Eet dan af en toe een goede portie linzen. Ook linzen kun je in allerlei gerechten gebruiken.

Mooie huid wat eten

Chiazaad zorgt voor glanzend haar


Chiazaad is een poosje een hele hype geweest onder de naam ‘superfood’. Superfood is misschien wat overdreven, omdat je op alleen chiazaad niet kan overleven, maar het doet wel veel goed voor je lichaam. Er zitten veel proteïnen, vezels en omega-3 in chiazaad, wat allemaal erg goed is voor je huid en haar. Bovendien absorberen chiazaadjes tot 12 keer hun gewicht aan water, dus je voelt je langer verzadigd. Je kunt ze in pudding eten of een smooties of in een lekkere salade.

Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation