Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Last van onzuivere huid? Probeer deze tips voor je trouwdag!

Iedereen wil natuurlijk voor het altaar stralen van geluk. Een gezonde huid is dan wel zo fijn. Heb je slechts af en toe een puistje of heb je een hele gevoelige huid, dan kunnen deze tips je verder helpen.

Help ’s nachts je huid een handje

Overdag is het best lastig om je huid eens goed te reinigen of een gezond maskertje op te doen. ’s Nachts doe je echter niets – behalve slapen – en dat is dus een ideale tijd om je huid onder handen te nemen. Probeer bijvoorbeeld eens een nachtmaskertje. Deze worden vaak ‘overnight masks’ genoemd, omdat je ze de hele nacht op laat. Je kunt dit masker alleen aanbrengen op je puistje, maar als je het hele gezicht een boost wil geven, dan smeer je uiteraard je hele gezicht en hals in. Leg wel een handdoek op je kussen! Er bestaan verschillende nachtmaskers, aangepast op wat je nodig hebt. Zo kun je kiezen uit een relaxing masker, een zuiverend masker, een therapeutisch masker en nog vele anderen. Reinig je gezicht goed voor je het masker op doet.


Lees ook Bruid & beauty: Jezelf mooi maken voor de bruiloft


Hydrateer je huid

Je hebt het vast al gehoord: hydratatie is zo belangrijk! Zowel van binnenuit als van buitenaf. Drink voldoende water en behandel je huid dagelijks met een bij jou passende dagcrème. Gebruik voor het slapen gaan een crème tegen puistjes en stip alleen de rode plekjes aan. Smeer dus niet je hele gezicht in.

Gebruik een kleimasker

Het kleimasker is mijn favoriet. Een heerlijk dikke laag met ingrediënten die tot diep in de huid trekken. De bacteriën en overtollige oliën worden eruit gehaald en je poriën worden geopend. Je kunt ook een havermoutmasker nemen, tevens zelf te maken! Mix gekookte havermout met citroensap en ei. Dit masker doet zwellingen afnemen, het citroensap doodt bacteriën en de vitamine E in het ei maakt je huid strakker, zodat je een gavere huid krijgt.


Lees ook Een open jurk terwijl je veel last hebt van puistjes?


Puistjes uitknijpen, nooit doen!

Hoe erg de puist je ook aankijkt, knijp ‘m niet uit! Het is verleidelijk, we know, maar je maakt je huid kapot en daardoor ontvankelijker voor meer bacteriën (lees: puistjes) en je kunt er zelfs permanente littekens van krijgen. Afblijven dus.

Aloë vera doet wonderen

Aloë vera staat erom bekend dat het wondjes snel heelt en kleine littekens doet verdwijnen. Je kunt snel van je acné afkomen door aloë vera te smeren. Stip je puistjes aan, laat het indrogen en spoel het na ongeveer een uur af met warm water. Als je deze tips regelmatig toepast, sta je binnen no time te stralen voor het altaar!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation