Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Zo ruikt jouw parfum lang lekker op je huwelijksdag

Jouw vriendinnen ruiken altijd heerlijk naar parfum als je ze tegenkomt, waar of wanneer dat dan ook is: de sportschool, aan het einde van een lange werkdag, vlak nadat ze gekookt hebben. Hoe doen ze dat? Wij onthullen de tips en tricks om de hele dag lekker te ruiken!

Kies het juiste parfum


Geen enkele parfum is gelijk aan elkaar, dat weet je vast wel. Citrusachtige geuren zijn wat vluchtiger en blijven minder lang op de huid zitten. Kruidige geuren ruik je veel langer, dus als je een parfum wil dat je lang ruikt, moet je voor een spicy parfum gaan.

Breng parfum in laagjes aan


Parfum in laagjes aanbrengen, wat houdt dat in? Een lekker geurtje komt (meestal) niet alleen in de vorm van parfum. Je kunt het ook als een body mist, een lotion, een olie of een douchegel kopen. Als je deze producten combineert, heb jij een heerlijke geur om je heen die de hele dag blijft hangen.

Breng parfum op de juiste plek aan


Denk niet alleen aan je polsen en nek bij het opspuiten van parfum, maar ga voor de warmere en gevoelige delen van je lichaam, zoals je buik en borst en achter je knieën en oren. Je lichaamswarmte laat het parfum ontwikkelen zodat alle tonen vrijkomen.

Wrijf parfum niet in!


Het is een gewoonte die heel veel vrouwen hebben: even met de polsen over elkaar wrijven na het opspuiten van een luchtje. Op deze manier breek je de geur af en daardoor zal ‘ie minder lang blijven hangen. No touchy!

Beste moment van de dag voor parfum


Spuit parfum direct na het douchen op, als je huid nog een klein beetje vochtig is. Het extra vocht sluit de geur in en bovendien krijg je zo geen vlekken op je kleding of tast je je juwelen aan.


Hydrateer je huid voor betere opname


Een droge huid neemt veel parfum op, waardoor de geur minder lang blijft hangen. Zorg dat je huid goed is gehydrateerd voordat je parfum opspuit.

Bewaar je parfum goed


De badkamer is geen goede plek voor parfum, de hoge luchtvochtigheid breekt de moleculen af. Bewaar je parfum op een droge en koele plek van je huis, bijvoorbeeld in een kledingkast of een make-uplade.


Gebruik parfum gedurende de dag


Heb je een lange werkdag en ga je direct uit werk ergens een hapje eten? Zorg dat je een klein flesje parfum bij je hebt om je even op te frissen. Na een lange dag op kantoor kan je een beetje muf ruiken (of je zo voelen) en dan is een spuitje parfum een heerlijke opfrisser.
Tekst: Sanne van Bortel

Zweten op je bruiloft: zo voorkom je ‘t!


Je kunt je over vele dingen zorgen maken op je bruiloft en bij heel veel bruidjes valt (overmatig) zweten daar ook onder. Gelukkig zijn er enkele tips & tricks waardoor je het hoofd koel houdt gedurende de hele bruiloft! LEES MEER...


Welk parfum op je bruiloft?


Je bent veel bezig met hoe je eruit ziet op jullie bruiloft, maar heb je er wel bij stilgestaan hoe je wilt ruiken op je trouwdag? Kies je voor een oud en vertrouwd geurtje, koop je iets nieuws of probeer je het luchtje te vinden dat je droeg toen jullie elkaar ontmoeten? LEES MEER...

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation