Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Zo kies je een heerlijke parfum voor jouw bruiloft!

Bij speciale gelegenheden hoort een speciale parfum. Je bruiloft is zo’n dag om extra uit te pakken met een heerlijke geur, een geur die je in je dagelijkse leven niet zo snel op zou doen. Maar hoe vind je nou eigenlijk dé perfecte parfum voor deze speciale dag? Wij helpen je en geven je wat handige tips.

1. Laat je adviseren

Zoet, fris, sterk of juist zacht: smaken verschillen. Je weet zelf als geen ander wat je lekker vindt en hoe jouw ideale geur ruikt. Toch is de zoektocht naar een ideale parfum voor je bruiloft niet heel eenvoudig. Het aanbod is immers zo groot, dat je misschien geen flauw idee hebt welke geur matcht met jouw wensen. Wij raden je aan om je te laten adviseren door een geurexpert. Breng eens een bezoekje aan een winkel of neem online contact op met een geurspecialist van een parfumwebshop. Doordat een specialist dagelijks bezig is met geuren, weet hij of zij precies waar de ideale bruiloftsparfum aan moet voldoen en welke parfum past bij jouw smaak.


© Lancome | La Vie est Belle | RaDoll | Shutterstock.com

2. Probeer de geur op je huid

Een parfum komt echt tot leven op de huid. Ruik daarom niet aan de flacon van het parfum, maar doe wat druppeltjes op je pols. Geef de geur de tijd en ruik hierna of je de parfum nog steeds lekker vindt. De meeste parfums hebben minimaal een halfuur nodig om te drogen. Natuurlijk ruik je meteen een geur als je de parfum sprayt, maar als je echt de tijd neemt dan zul je naast de topnoten, ook de midden- en basisnoten ruiken. Vind je de parfum aan het eind van de dag nog steeds zo lekker? Dan kan het maar zo dé parfum zijn voor jouw bruiloft.

Tip: wil je meerdere geuren proberen? Dan raden we je aan om tussendoor te ruiken aan koffiebonen. Dit werkt neutraliserend.

3. Eau de Parfum, Eau de Toilette of Eau de Cologne?

Als je op zoek gaat naar een heerlijke geur dan zul je zien dat er onderscheid wordt gemaakt tussen Eau de Parfum, Eau de Toilette en Eau de Cologne. Voor je bruiloft raden we je aan om te kiezen voor Eau de Parfum. Een Eau de Parfum beschikt over een hogere geurconcentratie waardoor je de parfum de hele dag ruikt. Doe een aantal druppeltjes op in de ochtend en de geur is in de avond nog steeds te ruiken.


© Lancome | La Vie est Belle | Grzegorz Czapski | Shutterstock.com

4. Een parfum die je bijblijft..

Een geur kan een bepaald gevoel oproepen. Kies daarom niet voor een parfum die je ook op zou doen naar werk, maar ga voor een extra speciale: eentje die je bijblijft. Populaire geuren die hierbij passen zijn Lancome La Vie Est Belle, Giogio Armani Sì en Yves Saint Laurent Black Opium. De meeste drogisterijen hebben deze geuren in het aanbod, maar ook online kan je supergoed slagen. Hier kan je vaak een geur nog voordeliger kopen, waardoor je extra geld overhoudt voor de rest van je bruidslook..

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation