Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Een open jurk terwijl je veel last hebt van puistjes?

Heb jij je zinnen gezet op die prachtige jurk met open decolleté of een blote rug, maar heb je last van puistjes? Laat je niet van die droomjurk afbrengen, maar pak die vervelende puistjes gewoon aan!

Olielaagje op je rug

Heb je vaak last van puistjes op je rug? Kijk dan eens kritisch of het niet door je shampoo of conditioner kan komen. Huh? Ja, dat kan: restjes die in je haren achter blijven vormen een klein olielaagje op je rug, wat vermengd met zweet ervoor kan zorgen dat bacteriën zich makkelijk vermenigvuldigen, met puistjes als gevolg. Dit kun je gelukkig eenvoudig voorkomen: spoel je haren voortaan extra goed na het wassen, zodat alle verzorgingsproducten als shampoo en conditioner echt uit je haar zijn.

Zweten

Veel zweten kan sowieso een reden zijn van puistjes op de rug en borst. Douche daarom altijd nadat je flink hebt gezweet, bijvoorbeeld het sporten. En was jezelf dan met een antibacteriële douchegel. Draag in bed een katoenen pyjama (deze neemt veel vocht op) en was deze regelmatig.

Stress en voeding

Een lekkere scrub is ook heel belangrijk; het verwijdert dode huidcellen en zorgt tegelijk voor een lekker verwenmoment. Want stress is ook een mogelijke oorzaak van puistjes.

Tot slot is ongezonde voeding een veroorzaker van puistjes. Kijk dus eens kritisch naar wat je eet!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation