Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Hoe vind ik een goede live band?

De juiste live band voor jullie trouwdag moet in eerste instantie goed bij jullie muzieksmaak passen. De muziek moet ook goed dansbaar zijn. Een goede live band heeft een aantal herkenningspunten. Lees hieronder onze tips!

Ervaring van de live band


Een goede live band heeft veel ervaring met trouwerijen. Zoek op de website van de live band naar een agenda en kijk of deze vol staat. Een veelgeboekte live band is een goed teken. Als tussen de boekingen veel bruiloften staan gepland is dit nog beter. Zo weet je zeker dat ze veel ervaring hebben met specifiek bruiloften.

Sfeer


De live band is heel bepalend voor de sfeer tijdens het dansen. Een goede live band kan de sfeer op het juiste moment opkrikken en last op de goede momenten een lekker feestnummer of juist een romantisch en langzaam nummer in. Ook moeten ze aanvoelen waar het publiek zin in heeft en weten wanneer ze bijvoorbeeld easy listening muziek moeten spelen. Kijk in het fotoalbum op de website van de live band, zodat je de sfeer kunt inschatten. Veelal zul je alleen de mooiste foto’s zien, zoek dus naar foto’s waar je de gasten ziet en schat hun stemming in.

Diversiteit


Zoals boven al een beetje genoemd, moet de band heel divers zijn. Romantische muziek, maar ook swingende muziek en easy listening moeten aan de orde komen op een bruiloft. Sommige live bands kunnen ook een nummer instuderen speciaal voor het bruidspaar. Ondanks diversiteit heeft elke live band ook wel een specialiteit, bijvoorbeeld jazzmuziek. Als bruidspaar kun je jullie muzieksmaak gemakkelijk aanpassen op de band, of eerder andersom: een goede live band past hun muziek aan op jullie smaak.

Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation