Hoe romantisch is het trouwen in een kasteel?

Nou, super romantisch natuurlijk! Een kasteel is imposant, prachtig voor de foto’s en je voelt je als vanzelf een prins en prinses. Doen dus!


Fotocredit: Martien van Gaalen | Shutterstock.com

Klassiek en romantisch


Een kasteel als trouwlocatie heeft veel voordelen. Als je droomt van een bruiloft in prins- en prinsesstijl dan kan het bijna niet missen. Klassiek en romantisch, dat zijn de sleutelwoorden voor je jurk (en het trouwpak) om te matchen met de setting van een kasteel.

Trouwauto over oprijlaan


Ook een klassieke trouwauto past natuurlijk perfect in het plaatje. We zien ‘m al bijna komen voorrijden: over de oprijlaan, langs de slotgracht naar de hoofdpoort, waar al jullie vrienden en familie al klaarstaan.

Fotogeniek


Jullie bruidsfotograaf zal blij zijn met zo’n mooie locatie: een kasteel is vaak erg fotogeniek dankzij het bijzondere interieur, de imposante buitengevel en vaak mooie tuinen met een romantisch tintje (denk aan rozen). Genoeg plekjes dus om een prachtig beeld van jullie dag te schetsen.

Alles op één locatie


Een groot voordeel van een kasteellocatie is dat het meestal mogelijk is om de hele huwelijksdag op één locatie te organiseren: ceremonie, receptie, feest, diner en trouwfoto’s. Dat scheelt kosten en tijd, want eenmaal op de plaats van bestemming hoeft niemand meer te reizen. Soms is het zelfs mogelijk om te blijven slapen, waardoor je zelfs na het feest niet meer uit die prinsessenroes hoeft te komen.

Tip


Check hier de mooiste locaties waar je kunt trouwen in een kasteel: https://trouwen.nl/kastelen

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2020
Webdesign door Pixel Creation