Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Groepsfoto's ideeën voor je bruiloft | Fotografie

Groepsfoto's op de bruiloft zijn leuk, maar eigenlijk ook altijd (bijna) hetzelfde. Allemaal op een rij, de familie, de vrienden… Daarom hebben wij enkele ideeën verzameld om het net even iets anders te doen, zodat je originele groepsfoto's krijgt op jullie bruiloft!

Groepsfoto met alle gasten

Er komt een moment op de bruiloft dat het tijd is voor de groepsfoto met alle gasten. Best lastig, zo'n grote groep mensen. Afhankelijk van hoe groots jullie de bruiloft vieren natuurlijk, maar vaak is het een beste groep bij elkaar. Daarom worden de gasten vaak opgesplitst in kleinere groepen, bijvoorbeeld familie en vrienden, vrouwen en mannen, zussen, broers, bruidsmeisjes, bruidsjonkers, etcetera.

Maar hoe zet je elk groepje leuk op de foto? Zonder dat elke foto op de vorige begint te lijken? Laat mensen niet statisch stilstaan, maar geef ze een taakje. Daar krijg je dynamische foto's van. Laat ze met confetti gooien of knallen (de gezichtsuitdrukkingen worden erg leuk en spontaan na een knal van de party poppers), bellen blazen of iets anders leuks. Een foto waarop iedereen een gekke bek trekt is ook heel erg leuk, en heel anders dan wat je normaal ziet op bruiloften!

Plan genoeg tijd in voor de groepsfoto

Ook al heb je van tevoren nog zo'n goed plan voor de groepsfoto's, zorg toch dat je voldoende tijd inplant voor de fotoshoot. En dan nog een beetje extra tijd. In de ideale situatie heb je direct iedereen bij elkaar, staan en kijken ze perfect en is de eerste foto direct de beste! Maar dat bestaat helaas niet. Het duurt altijd wel iets langer dan je denkt en wil, dus bespaar frustraties en plan vooral voldoende tijd in. Voor je eigen rust en welzijn.

Welk moment van de dag kiezen?

Dit is best een lastige, want iedereen vindt een ander moment van de dag mooi. Als jullie graag foto's bij zonsondergang willen, dan zul je dat zo moeten inplannen. Maar het beste kun je even overleggen met de bruidsfotograaf. Deze is afhankelijk van een goede lichtinval en weet dus ook welke tijdstippen op de dag de beste zijn!

Welke locatie voor de groepsfoto?

Het sleutelwoord hierbij is: ruimte. Vooral bij een grote groep mensen. Dat is ook de reden dat het gros van de groepsfoto's buiten wordt genomen. Buiten is er altijd voldoende ruimte en een mooie plek voor waanzinnige foto's. De fotograaf kan hier overigens ook bij helpen, als deze enigszins bekend is in de buurt.


© viacheslav_petrusha | Shutterstock·com

Groepsfoto maken met drone

Over buiten foto's maken gesproken, heb je er wel eens aan gedacht om de groepsfoto met een drone te maken? Dit geeft niet alleen een uniek perspectief, je weet ook zeker dat iedereen erop staat en de kwaliteit van de foto geweldig is. Meer ideeën over fotografie? Lees dan ook zeker eens onze andere artikelen.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation