Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Gezond eten voor de bruiloft

Als je al even bezig bent met bewust eten, dan weet je vaak wel wat je moet laten staan of welke gezonde dingen je juist vaker moet eten. Vooral in de week voor de bruiloft is het belangrijk dat je goed let op wat je inneemt. Check onze lijst voor een gezond lichaam en geest!

Even geen wijntjes

Een bruiloft plannen is geen easy job, dat weten wij maar al te goed. Een wijntje na een zware werkdag is dan ook een heerlijke manier om te ontspannen. Toch kan je in de week voor de bruiloft alcohol beter even laten staan. Alcohol verlaagt de kwaliteit van je slaap, ook al dommelen mensen vaak gemakkelijker in. Een goede nachtrust zorgt voor reparatie van je cellen en verlaagt je stressniveau. Dat zorgt weer voor een mooie huid. Drink lekker een glaasje thee!


Lees ook Gezonde heerlijke hapjes serveren op je bruiloft | Verantwoord smullen


Geen sushi voor bruidjes

De sushi zelf is niet heel erg, maar in combinatie met de sojasaus kan het zorgen voor een opgeblazen gevoel en idem huid. Eet ook geen tonijn in de week voor de bruiloft. Als je het volhoudt, zal je merken dat de zakjes onder je ogen stukken strakker worden en ook je buik kan er iets strakker van worden.

Maar eerst... koffie

Eh, nee dus! Geen koffie in de ochtend. Dat is hetzelfde als benzine op vuur gooien – maar dan op jouw zenuwen. De stresslevels gaan er flink van omhoog. Caffeïne vind je helaas in meer dan alleen koffie – ook in thee en chocolade zit caffeïne. Je moet dus echt iets anders zoeken voor je ochtenddrankje.


Lees ook Ideetjes om gezond & slank je huwelijk in te gaan


Bruidsontbijt

Als je nog een paar dagen vol met afspraken en dingen te regelen hebt, is een goed ontbijt onmisbaar. Maar laat de cornflakes maar staan, ook al is dat nog zo gemakkelijk. Ook bepaalde vleeswaren – vaak de onnatuurlijk gekleurde zoals salami – bevatten meer slechte stoffen dan goede. Kalkoenfilet is een gezonde optie.


Lees ook Mooie huid krijgen voor je bruiloft? Dit moet je eten


Gezonde groenten

Groenten zijn altijd goed, toch? Niet altijd, helaas. Als je op een worteltje staat te kauwen of je neemt extra veel broccoli bij het avondeten voelt dat misschien gezond, maar je kunt deze groenten beter overslaan in de week voor je bruiloft. Je lichaam moet vrij hard werken om rauwe wortels af te breken. Ook kan je je opgeblazen voelen na het eten van wortels. Eet liever groenten zoals komkommer, sla of tomaten of kook of stoom de groenten eerst.


Lees ook Verliefd zijn is gezond voor je lichaam & geest


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation