Welke.nl

Voorkom een verkoudheid vlak voor je bruiloft

Het laatste dat je wil is een rode loopneus en waterige ogen op je bruiloft. Nu kun je het nooit helemaal voorkomen, maar toch kun je de kans op een verkoudheid verminderen: vermijd deze plekken en neem de volgende maatregelen…!

Handen wassen


De nummer 1 tip om verkoudheid te voorkomen is een goede handhygiëne. Was je handen regelmatig met zeep, zo krijgen bacteriën minder kans!

Houd afstand


Heeft een vriendin of vriend verteld flink aan het snotteren te zijn? Stel een bezoekje uit! Ga je toch, geef haar of hem dan geen kus of knuffel, maar houd een beetje afstand.

Vermijd drukke plekken


Vermijd zoveel mogelijk plekken waar veel mensen bij elkaar komen, zoals een concertzaal, theater, drukke bar, winkelcentrum, vliegveld (en helemaal het vliegtuig zelf) of een druk treinstation. Ook een verzorgingstehuis is een plek waar veel mensen op een relatief kleine oppervlakte bij elkaar zijn.

Ga niet een schoolklas in


Kinderen verspreiden vaak het verkoudheidsvirus. Op school is er altijd wel eentje aan het snotteren, waardoor de kids het virus snel aan elkaar overdragen. Als het kan, probeer dan even de kinderopvang of schoolklas te vermijden.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation