Ziek vlak voor je bruiloft? Dit kan je doen!

Het is een angst van veel bruidjes: ziek worden vlak voor of op de bruiloft. Je wil zo graag stralend eruit zien, maar een griepje kan flink roet in het eten gooien en doet je er bleek en uitgeblust uit zien in plaats van sprankelend. Gelukkig kan je een griepje voorkomen en zelfs als het eenmaal zover is, kan je actie ondernemen om er zo snel mogelijk van af te zijn.

Ziek vlak voor je bruiloft? Dit kan je doen!

Ziekt zijn voorkomen voor je bruiloft


Voorkomen is beter dan genezen, een eeuwenoude uitspraak. Tijdens het voorbereiden van de bruiloft is het gemakkelijk om je gestrest te voelen, veel te piekeren en vaak schiet gezond eten er ook nog bij in. Let goed op je immuunsysteem! Deze kan zo een dip krijgen tijdens de bruiloftsplanning. Slik multivitaminen om alle benodigde aanbevolen gezonde stofjes binnen te krijgen en zorg ook dat je genoeg slaapt. Slaap lost bijna alle lichamelijke én geestelijke problemen op!

Ziek vlak voor je bruiloft? Dit kan je doen!

Als je al ziek bent


Als je toch helaas ziek bent geworden, dan kan je eerst kijken hoe erg de symptonen zijn. Voel je je te ziek om de bruiloft door te laten gaan of ga je de strijd aan met de symptonen en ben je de ziekte de baas voordat de grote dag aanbreekt? Als je denkt dat je de strijd kunt winnen, kan je de volgende dingen doen:

• Voor koorts en spierpijn, neem ibuprofen. Dit stilt de pijn en remt ontstekingen. Is ibuprofen geen goed medicijn voor jou? Neem dan paracetamol. De pijn is dan in elk geval weg en daardoor krijgt je lichaam meer rust om te herstellen.

• Snotneus? Haal een neusspray in huis. Gebruik niet meer dan 10 ml per dag. Als je de neusspray van de drogist niet fijn vindt, kan je via de huisarts een neusspray aanvragen. Deze zijn veel milder en zachter voor je neus.

• Voor een verstopte neus kan je een stoombad proberen of smeer Vicks VapoRub op je borstkas.

• Probeer koffie en alcohol eventjes te vermijden, hiermee irriteer je de slijmvliezen in je neus en keel. Drink veel thee met kleine slokjes en gebruik veel honing.

Twijfel je over bepaalde medicatie voor je griep? Ga dan eerst naar de huisarts en overleg wat je het beste kunt gebruiken, ook met het oog op de bruiloft binnen enkele dagen.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation