Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Je lichaam in topconditie: vergeet je ogen niet!

In de aanloop naar jullie grote dag werk je hard aan je lichaam. Je wilt er verzorgd, fit en mooi uitzien. Vergeet daarbij niet de conditie van je ogen!

Je bent wat je eet, wordt wel eens gezegd. Met aanpassingen in je voeding kun je weliswaar niet ervoor zorgen dat je ineens beter gaat zien, maar je kunt er soms wel mee voorkomen dat je bepaalde oogziekten ontwikkelt.


Lees ook Laat je ogen stralen met de beste wimper tips!


Omega-3

Wat goed is voor de ogen zijn omega-3 vetzuren, dat in visoliepillen, maar natuurlijk ook in verse zalm of tonijn zit. Ook donkergroene bladgroenten, walnoten en lijnzaad(olie) bevatten veel omega-3 vetzuren.

Vitamine A

Vitamine A als antioxidant schijnt een belangrijke rol te spelen bij de immuunfunctie en helpt het oogoppervlak om een effectieve barrière tegen bacteriën en virussen te vormen. Eet hiervoor bijvoorbeeld wortels, zoete aardappel, boerenkool of spinazie.


Lees ook Feitjes die je niet wist over jouw kleur ogen...


Ook op het menu

Vitamine C is ook voor de ooggezondheid van belang. Eet daarom citrusfruit, paprika’s, boerenkool, spruitjes, aardbeien, frambozen of bosbessen. Tot slot zijn bruine rijst, volkorenpasta, volkorenbrood, kidney- en bruine bonen en linzen goed om aan je menu toe te voegen.

Of doe yoga!

Om je ogen in topconditie te houden, kun je ook bepaalde oefeningen doen. Zie het als oog-yoga. Draai bijvoorbeeld rustige cirkels met je ogen. Staar eens een tijdje in de verte. Of geef je een ogen een massage door een minuut lang te knipperen. Door deze simpele oefeningen krijgen je ogen een rustpauze van het vele turen op een beeldscherm.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation