Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

De beste bruidsfotografie tips

Een tastbare herinnering aan jullie grote dag vormen natuurlijk de foto’s! Misschien willen jullie de foto’s laten maken door een vriend of familielid. Of denk je erover een professionele fotograaf in te huren. In dit artikel de beste tips.

Hoe fotografeer je een bruiloft

Voorbereiding is key: bespreek met jullie (amateur of professionele) fotograaf vooraf wat jullie graag in beeld willen brengen. Van welke momenten wil je zeker een foto hebben? En wat voor soort foto’s vinden jullie belangrijk? Geef het aan! Bij bruidsfoto’s is emotie toch wel één van de belangrijkste aspecten. Vreugde, liefde, ontroering… het is natuurlijk mooi als de fotograaf dat weet vast te leggen voor jullie.

Welke lens voor trouwfotografie?

Een 35 mm lens is ideaal om op het model te focussen en tegelijk wat te laten zien van de omgeving. Een 85 mm is een mooie portretlens. En met een 70-200 zoomlens kun je goed foto’s op afstand nemen.

Hoeveel tijd voor een fotoshoot bruiloft

Een fotoshoot neemt al gauw anderhalf uur in beslag. Plan de tijd voor de fotoshoot ruim in, zodat je niet het gevoel krijgt op ‘hete kolen’ te zitten omdat je door wilt met de rest van het programma. Je bent immers tijdens zo’n shoot ook afhankelijk van bijvoorbeeld het weer. Kies je ervoor de fotograaf gedurende de hele dag mee te laten lopen, dan is hij of zij zeker zes uur aanwezig.

Wat kost een gemiddelde bruidsreportage?

De prijzen voor een trouwreportage kunnen erg variëren. Gemiddeld kun je uitgaan van een bedrag tussen de € 1000,- en € 3500,- euro. Bespreek vooraf duidelijk wat je voor het genoemde bedrag krijgt, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation