Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Buiten trouwen steeds populairder

Bruidsparen kiezen er steeds vaker voor om hun huwelijksceremonie buiten te laten plaatsvinden. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Trouwbranche Organisatie onder ruim 870 bruidsparen. Bijna 30 procent van de aanstaande bruidsparen kiest voor een buitenlocatie ten opzichte van slechts 10 procent bij de vorig jaar getrouwde bruidsparen. Gemeenten bieden steeds vaker de mogelijkheid aan bruidsparen om de huwelijksceremonie buiten te laten plaatsvinden. Hierdoor wordt buiten trouwen steeds populairder onder trouwend Nederland.

Buiten trouwen steeds populairder

Bruidsparen kiezen voor één locatie


De trouwlocatie is één van de belangrijkste beslissingen voor bruidsparen tijdens de voorbereidingen van hun huwelijksdag. De trend is dat bruidsparen steeds vaker kiezen voor één locatie waar de gehele dag plaatsvindt. De meest populaire locatie is een kasteel, land- of herenhuis, zo blijkt uit het onderzoek.

Minder budget voor huwelijksdag


Aan de trouwlocatie en catering wordt het grootste deel van het budget voor de huwelijksdag besteed, met daaropvolgend de bruidsjurk en de huwelijksreis. 78 procent van de bruidsparen gaat op huwelijksreis, waarvan 40 procent kiest voor een bestemming binnen Europa en 38 procent een verre reis maakt. Gemiddeld werd in 2013 door bruidsparen €13.170 uitgegeven aan de huwelijksdag; bijna €1400 minder ten opzichte van het jaar 2012.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation